Προσληψεις με το «σταγονομετρο» στο Σισμανογλειο Νοσοκομειο

Εγκρίθηκαν 5 θέσεις βοηθητικού προσωπικού, παραμένει έντονη η υποστελέχωση σε γιατρούς και νοσηλευτές

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση της προκήρυξης από το Υπουργείο Υγείας για τις 1.095 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας. Για τα Νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας εγκρίθηκαν συνολικά 78 προσλήψεις, ενώ το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα ωφεληθεί από αυτήν την απόφαση του Υπουργείου με την πλήρωση 5 θέσεων βοηθητικού προσωπικού. Για την ακρίβεια, οι 5 θέσεις που εγκρίθηκαν προς κάλυψη για το Νοσοκομείο της πόλης μας θα αφορούν στις εξής ειδικότητες: μία χειριστών ιατρικών συσκευών, μία τραυματιοφορέων, μία φαρμακοποιών, μία βοηθών νοσηλευτών και μία ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων.
 
Βεβαίως οι ανάγκες που έχει το Νοσοκομείο είναι πολύ μεγαλύτερες, όπως αναγνώρισε ο διοικητής του, κ. Κωνσταντίνος Ναλμπάντης. Ο οποίος είχε ζητήσει περισσότερες προσλήψεις με σχετικό έγγραφό του, στο οποίο αποτύπωνε τα κενά του νοσηλευτικού ιδρύματος σε γιατρούς και νοσηλευτές, όμως από την κατανομή των 1.095 προσλήψεων στα νοσοκομεία της χώρας προέκυψαν μόνο οι 5 παραπάνω θέσεις για το Σισμανόγλειο. Οι ελπίδες πλέον εναποτίθενται σε μία νέα φάση προσλήψεων υγειονομικών στο άμεσο, ει δυνατόν, μέλλον, ώστε να καλυφθούν τα συνολικά 4.500 κενά, που η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε αναγνωρίσει πρόσφατα και είχε εξαγγείλει ότι θα καλυφθούν με ισάριθμες προσλήψεις για όλη τη χώρα.
 
Όπως είναι γνωστό, στο Νοσοκομείο Κομοτηνής υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό, όσο επίσης σε ειδικευμένους γιατρούς, που από 78 που προβλέπονται αυτήν την περίοδο είναι μόλις 32. Το έργο τους υποστηρίζουν 17 επικουρικοί γιατροί, που προσελήφθησαν πέρυσι, και ενώ η σύμβασή τους έληγε φέτος το καλοκαίρι, παρατάθηκε για 6 μήνες ακόμα, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.