Προσκλητηριο συμμετοχης στην Πανελλαδικη Ημερα Δρασης για την Υγεια απο την ΑΔΕΔΥ Ροδοπης

Διοργανώνει συγκέντρωση μπροστά από το Νοσοκομείο Κομοτηνής την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου

Συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου Κομοτηνής διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, λαμβάνοντας μέρος στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία που συναποφάσισαν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ), για την ανάδειξη των προβλημάτων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, εξαιτίας των πολιτικών που ασκεί σήμερα η Κυβέρνηση, αλλά και όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις μέχρι χθες.

Μάλιστα η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κήρυξε διευκολυντική Στάση Εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν σε όλη τη χώρα.

«Καλούμε όλα τα Α’ Βάθμια Σωματεία να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Φλεβάρη και ώρα 12:30μ.μ. στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής προκειμένου να υπερασπιστούμε το δημόσιο αγαθό της Υγείας για όλους και να στηρίξουμε τους εργαζόμενους στην Υγεία που δίνουν πραγματική μάχη όλα αυτά τα χρόνια για να κρατήσουν στοιχειωδώς όρθιο το Δημόσιο Σύστημα της Υγείας!» τονίζει στο μήνυμά της η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης για να παραθέσει σειρά  αιτημάτων όπως:

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία με ευθύνη και κόστος του κράτους και της εργοδοσίας.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.