Προσκλητηριο συμμετοχης σε εργαζομενους του ιδιωτικου και δημοσιου τομεα απο την ΑΔΕΔΥ Ροδοπης στην αυριανη απεργια

Δημήτρης Μάγγας: «Να σκεφτούν όλοι τα δικά τους βιώματα και την καθημερινότητά τους και να αποφανθούν για την συμμετοχή τους στην απεργία»

Προσκλητήριο συμμετοχής προς τους εργαζομένους του δημοσίου τομέα,  καθώς και του ιδιωτικού τομέα που αυτή τη στιγμή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα βασικά έξοδα επιβίωσης για την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 6η Απριλίου απηύθυνε ο προεδρεύων του Νομαρχιακού Τμήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Μάγγας.

Σε σχετική συνέντευξη τύπου, συνοδευόμενος από τα μέλη του ΝΕ Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ κ.κ. Γιώργο Καρυδόπουλο και Δήμητρα Λιουλιάκη, ο κ. Μάγγας έστειλε προς όλους μήνυμα συμμετοχής και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης 6 Απριλίου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, καλώντας άπαντες να σκεφτούν τη δική τους καθημερινότητα και τα δικά τους βιώματα, ώστε, όπως τόνισε, να αποφασίσουν το αν θα πρέπει να συμμετάσχουν ή όχι σε αυτή την κινητοποίηση.

Ο στόχος της πανελλαδικής απεργίας όπως εξήγησε είναι διπλός, αφενός στην αποστολή του μηνύματος για την ειρήνη και τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και αφετέρου την υπεράσπιση των εισοδημάτων ενάντια στην ακρίβεια, την αισχροκέρδεια των εταιρειών και την κρατική φοροληστεία.

Απερίφραστη η καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της στρατιωτικής εμπλοκής της Ελλάδας

Ξεκινώντας από τον πόλεμο στην Ουκρανία ο κ.Μάγγας γνωστοποίησε την απερίφραστη καταδίκη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας, όπως και κάθε στρατιωτικής παρέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) για τα γεωπολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα εις βάρος των Λαών (Συρία, Παλαιστίνη, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Υεμένη κ.α) χωρίς όπως τόνισε «να ξεχνάμε την εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία και τα στρατεύματά της εδώ και 48 ολόκληρα χρόνια».

Ο ίδιος μάλιστα κατήγγειλε την εμπλοκή της Ελλάδας με αποστολή πολεμικού υλικού αλλά και την χρήση των στρατιωτικών βάσεων για τις νατοϊκές επιχειρήσεις, καλώντας την κυβέρνηση να κρατήσει στάση ουδετερότητας προσφέροντας στην Ουκρανία ανθρωπιστική και ιατροφαρμακευτική βοήθεια, υποστηρίζοντας τους πρόσφυγες πολέμου.

«Για αυτό αναδεικνύεται ως κυρίαρχο αίτημα στην απεργία μας να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία, να σταματήσει άμεσα το μάτωμα και το ξερίζωμα των Λαών, να σταματήσει άμεσα η οικονομική, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση που δημιουργείται για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων» ανέφερε.

«Στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού»

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ενώ στους νεοεισερχόμενους συναδέλφους είναι ακόμη μεγαλύτερες» ανέφερε ο ίδιος επικεντρώνοντας στο κομμάτι της καθημερινότητας των δημοσίων υπαλλήλων εξηγώντας πως ενώ η χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια εδώ και τέσσερα χρόνια, «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού».

Εν αντιθέσει με τους δημοσίους υπαλλήλους, υποστήριξε ο κ.Μάγγας,  «η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν τολμά να παρέμβει στα υπερκέρδη των Εταιρειών, στο όνομα της “ελεύθερης αγοράς”, ενώ αρνείται πεισματικά να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα και το ΦΠΑ στα βασικά είδη, προβάλλοντας ότι το κόστος αυτό δεν μπορεί να τον αντέξει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε αποθέματα στην περίπτωση που η κρίση έχει μακρά διάρκεια». Γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύει τη ξεκάθαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης που «όταν πρόκειται για επιχειρηματικούς ομίλους μοιράζει τα δισεκατομμύρια με τη σέσουλα, ενώ για το λαό και τις στοιχειώδεις ανάγκες για την επιβίωσή του λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα».

«Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η αισχροκέρδεια των επιχειρηματικών ομίλων» ξεκαθάρισε υπογραμμίζοντας πως στόχος της αυριανής απεργίας είναι να μπει ένα τέλος σε αυτήν την πολιτική.

«Την κρίση δεν θα την πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι»

«Την κρίση δεν θα την πληρώνουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν πρώτα απ’ όλα οι μεγάλες εταιρείες που όλα αυτά τα χρόνια της φτωχοποίησης του λαού, αυτοί είχαν υπερκέρδη» κατέληξε γνωστοποιώντας το πλαίσιο των διεκδικήσεων τους που έχει ως εξής:

  1. Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  2. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που ισχύει μόνο για τον δημόσιο τομέα
  3. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
  4. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  5. Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
  6. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  7. Δραστική μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη και των φόρων στα καύσιμα
  8. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  9. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
  10. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.