Προσκλητηριο συμμετοχης απο το Εργατικο Κεντρο Κομοτηνης

Για την απεργία της Κυριακής 8 Μαΐου - «Η 1η Μάη είναι ο φάρος εκείνος που μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας των εργαζομένων είναι αγώνας μαραθώνιου δρόμου»

Αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζομένους της Ροδόπης απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής στους νέους και νέες, στους άνεργους και τους συνταξιούχους, καλώντας τους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωσης της Κυριακής με αφορμή της Πρωτομαγιάς. Άλλωστε τα ανοιχτά μέτωπα των εργαζομένων είναι πολλά, όπως σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής σε σχετική του ανακοίνωση, αφού οι επιθέσεις που δέχονται «είναι πιο εντεινόμενες και πιο πολύπλευρες κατά των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου έχει ως εξής:

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι Αργία είναι Απεργία.
 
Ο Υπουργός Εργασίας – και η Κυβέρνηση- προσπάθησε έντεχνα να μεταφέρει τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα κάνοντάς την μία απλή εθιμοτυπική γιορτή, που μαζί με τις ημέρες του Πάσχα θα δημιουργούσαν ένα μεγάλο διάστημα για ταξίδι αναψυχής για το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας και εν κατακλείδι της Εργατικής Τάξης.
 
Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να εκμηδενίσουν ή και να εξαφανίσουν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις της Ελληνικής Κοινωνίας που συνδέονται με τις αρχές και της αξίες της Πρωτομαγιάς.
 
Εμείς όμως είμαστε εδώ και δίνουμε το δικό μας χρώμα και τόνο στα ιδανικά που πρεσβεύει η 1η του ΜΑΗ.
 
Απεργούμε την Κυριακή 8 Μαΐου αντιδρώντας έτσι στους αντιμνημονιακούς νόμους για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
 
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους για άλλη μια φορά τα τελευταία έξι χρόνια μέσα στην οργή και την αγανάκτηση. Οι επιθέσεις που δεχόμαστε είναι πιο εντεινόμενες και πιο πολύπλευρες κατά των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
 
Εμείς είμαστε ο πιο πολύπαθος κρίκος της Ελληνικής κοινωνικής αλυσίδας που καλείται να πληρώσει και να ξαναπληρώσει για τα μεγάλα απόνερα της οικονομικής κρίσης. Μια οικονομική κρίση που ρίχνετε μονομερώς και αδίκως στις πλάτες των εργαζομένων για να αποπληρωθεί.
 
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει και τους Έλληνες εργαζόμενους αλληλέγγυους στο πλευρό των προσφύγων αναδεικνύοντας τις πανανθρώπινες αξίες της Εργατικής Τάξης για στήριξη, βοήθεια και αλληλεγγύη για κάθε συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη μας.
 
Η 1η Μάη για εμάς τους εργαζόμενους είναι ημέρα μνήμης για τους Ήρωες Αγωνιστές που έπεσαν στο βωμό του αγώνα για την διεκδίκηση και την θεμελίωση βασικών αναγκών υπέρ της Εργατικής Τάξης όλου του κόσμου.
 
Οι αγώνες μας έχουν ως παρακαταθήκη την 1η Μάη του 1886, που συμβολίζει την αγωνιστικότητα, την ενότητα και την συνεχή διεκδίκηση για δουλειά, κοινωνική ασφάλιση, κοινωνική δικαιοσύνη, εργασιακή ευημερία υπέρ του κόσμου της μισθωτής εργασίας.
 
Η 1η Μάη είναι ο φάρος εκείνος που μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας μας, ο αγώνας των εργαζομένων είναι αγώνας μαραθώνιου δρόμου που μέσα από αυτόν μπορούμε να έχουμε τα μόνα θετικά αποτελέσματα για την Τάξη μας και όχι αγώνας ταχύτητας όπως τον επιζητούν σκοπίμως οι ισχυροί του δόγματος της ελεύθερης και ασύδοτης αγοράς για να εξυπηρετήσουν πιο εύκολα τα νεοφιλελεύθερα σχέδια τους.
 
Οι εργαζόμενοι της Πατρίδας μας τιμούν τους Αγωνιστές Ήρωες της εργατικής τάξης και συνεχίζουμε στο ίδιο μετερίζι του αγώνα.
 
• Αγωνιζόμαστε για να δικαιωθούν οι προσδοκίες μας.
• Αγωνιζόμαστε για να παύσει επιτέλους η εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο.
• Διεκδικούμε να διαμορφωθεί ένα καλύτερο και πιο δίκαιο εργασιακό, οικονομικό, ασφαλιστικό και κοινωνικό πλαίσιο για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους.
 
Με μια φωνή και μια γροθιά γιορτάζουμε και τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά.
 
Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε
 
• Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον των νέων γενεών.
• Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
• Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.
• Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
• Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
• Απόσυρση της σκανδαλώδους και αντικοινωνικής ρύθμισης που εξουδετερώνει το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία.
• Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
• Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά του παραγωγικού ιστού της χώρας, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
• Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
• Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
• Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής. Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.
 
Με ενότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, για να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά μας!
 
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά
 
Όλοι στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου
Την Κυριακή 8 Μαΐου στις 10:00 το πρωί»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.