Προσκληση για αντιρρησεις στον χαρακτηρισμο διατηρητεων κτιριων στην πλατεια της ΧΕΝ

Από το Δήμο Κομοτηνής προς κάθε ενδιαφερόμενο

Κάλεσμα για παρατηρήσεις και αντιρρήσεις για την έκθεση χαρακτηρισμού 2 κτιρίων ως διατηρητέων στην πλατεία της ΧΕΝ καθώς και του κελύφους μιας παρακείμενης αποθήκης, απευθύνει ο Δήμος Κομοτηνής

Συγκεκριμένα στις 29-07-2022 στο Δημοτικό κατάστημα της Κομοτηνής, επί της οδού Πλατείας Βιζυηνού 1, αναρτήθηκε η από 16-06-2022 αιτιολογική έκθεση του τμήματος Παραδοσιακών οικισμών & Διατηρητέων Κτιρίων, της Δ/νσης Περιβάλλοντος Πολιτισμού, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης). Το προαναφερθέν έγγραφο αφορά τον χαρακτηρισμό ή μη ως διατηρητέων τριών (3) κτιρίων που βρίσκονται στην Κομοτηνή, ως εξής : α) το κέλυφος του κτιρίου επί της οδού Αγησιλάου 2 με φερόμενους ως ιδιοκτήτες τους κ.Σιδηροπούλου Λευκοθέα, Μαρκόγλου Κωνσταντίνο και Μαρκόγλου Παρασκευούλα, β) το κτίριο της ΧΕΝ Κομοτηνής επί των οδών Σαμοθράκης 10 και Αγησιλάου με φερόμενη ως ιδιοκτήτη την Κτηματική Υπηρεσία Ροδόπης και γ) το κτίριο της παλιάς Δημοτικής Βιβλιοθήκης επί της οδού Σαμοθράκης 8 με φερόμενο ιδιοκτήτη τον Δήμο Κομοτηνής, στην Κομοτηνή και καθορισμό ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης αυτών.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το εν λόγω έγγραφο έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής στη διεύθυνση : https://www.komotini.gr/nea-anakoinwseis/aitiologiki-ekthesi-gia-tin-ekdosi-ypoyrgikis-apofasis στις 29-07-2022.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, είτε να προσέλθουν άμεσα στο Δημοτικό Κατάστημα, είτε να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του δήμου, προκειμένου να γνωρίσουν το περιεχόμενο της αιτιολογικής έκθεσης ώστε να διατυπώσουν τυχόν αντιρρήσεις τους στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, μέσα σε προθεσμία ενός μηνός από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης, σύμφωνα με το άρθρο 6, της παρ. 3α του Ν. 4067/2012 (ΦΕΚ 79/Α/9-04-2012).

ρος κάθε ενδιαφερόμενο

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.