Προσκληση απο την Περιφερεια για υποβολης προτασεων Καινοτομιας, Ερευνας και Αναπτυξης για επιχειρησεις στον κλαδο των «Χημικων – Πολυμερων Υλικων»

Παρουσιάζεται την ερχόμενη Τρίτη στο Ξενοδοχείο Chris & Eve

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έπειτα από συνεργασία και με τις κεντρικές Υπηρεσίες Διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, έχει δρομολογήσει την έκδοση Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, στα πλαίσια ενεργοποίησης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.
 
Η πρώτη αυτή Πρόσκληση, θα αφορά στον κλάδο των «Χημικών – Πολυμερών Υλικών» και θα αποτελέσει πρότυπο και για τις υπόλοιπες Προσκλήσεις που θα ακολουθήσουν.
 
Για την παρουσίαση της Πρόσκλησης αυτής θα πραγματοποιηθεί Τεχνική Συνάντηση, στο Ξενοδοχείο Chris & Eve, 3ο χλμ Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016, στις 10:00 π.μ.
 
Η υπό έκδοση Πρόσκληση υποβολής προτάσεων περιληπτικά περιλαμβάνει τα εξής:
• Η συνολική Επιχορηγούμενη Δημόσια Δαπάνη της Δράσης, στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 2.000.000 ευρώ.
• Στο πλαίσιο της Δράσης, ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης δεν δύναται να είναι μικρότερος των 50.000 ευρώ και δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσόν των 400.000 ευρώ.
• Δικαιούχοι της Δράσης είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ., που τηρούν βιβλία Β΄ και Γ’ κατηγορίας, οι οποίες μέχρι 31/12/2015 έχουν κλεισμένες τουλάχιστον δύο διαχειριστικές χρήσεις. Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν τη νομική μορφή: ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, του ιδιωτικού τομέα, ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και ενώσεις/συμπράξεις αυτών, και δύνανται να υποβάλουν έως ένα επενδυτικό σχέδιο ανά Α.Φ.Μ.
• Θα επιδοτηθούν Επενδυτικά Σχέδια που αφορούν:
o Καινοτομία,
o Εφαρμοσμένη ή βιομηχανική έρευνα,
o Πειραματική ανάπτυξη,
• και που συνδέονται κατ’ αποκλειστικότητα με τον κλάδο Χημικών – Πολυμερών Υλικών, της περιφερειακής στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης της ΑΜΘ, για τον οποίο έχει πραγματοποιηθεί εργαστήριο επιχειρηματικής ανακάλυψης. Συγκεκριμένα, οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να εμπίπτουν στους ακόλουθους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):
o 20 – Παραγωγή χημικών ουσιών και προϊόντων,
o 22 – Κατασκευή προϊόντων από ελαστικό (καουτσούκ) και πλαστικές ύλες,
o ή να τεκμηριώνεται η συνεισφορά των προτάσεων στην αλυσίδα αξίας του κλάδου Χημικών – Πολυμερών Υλικών.
• Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης, δεν είναι επιλέξιμα τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν στη Βασική Έρευνα.
• Το κάθε έργο δύναται να υλοποιηθεί είτε από επιχειρήσεις, οι οποίες δύνανται να υλοποιήσουν τέτοιες δράσεις, είτε μέσω σύμβασης με ερευνητικούς φορείς, ή με τα ερευνητικά τους τμήματα. Σε περίπτωση υπεργολαβίας, το τμήμα του έργου επί συμβάσει, δύναται να εκτελείται από:
o ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι.), Δημόσια Ερευνητικά Κέντρα ή Ινστιτούτα,
o Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα και Κέντρα Τεχνολογικής Έρευνας των ΤΕΙ,
o Εξειδικευμένες Επιχειρήσεις με αποδεδειγμένη εμπειρία στο αντικείμενο του έργου, ή
o Φυσικά Πρόσωπα με αποδεδειγμένη εμπειρία στο αντικείμενο του έργου.
• Η διάρκεια των εγκεκριμένων Επενδυτικών Σχεδίων δεν δύναται να υπερβαίνει τους 24 μήνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.