Προσηλωμενο στη συνεχιση λειτουργιας του Νοσοκομειου Κομοτηνης το Υπουργειο Υγειας

Στρατής Πλωμαρίτης «Είναι σταθερή και δεδομένη απόφαση της κυβέρνησης να υπάρχει στην Κομοτηνή νοσοκομειακή μονάδα»

Συνάντηση με όλους τους διοικητές των Νοσοκομείων της Περιφέρειας ΑΜΘ είχε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ο διοικητής της Δ΄ ΥΠΕ κ. Στρατής Πλωμαρίτης στην Κομοτηνή, με στόχο να γίνει μια αποτίμηση της πρώτης περιόδου της θητείας τους αλλά και να μεταφέρουν τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, με τον κ. Πλωμαρίτη να τονίζει πως αυτές οι συναντήσεις με τους διοικητές θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να συντονίζονται με ημερήσια διάταξη και συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν τα νοσοκομεία και πρέπει να συζητηθούν με την υγειονομική περιφέρεια.
 
Πάντως ο κ. Πλωμαρίτης τόνισε πως τόσο ο ίδιος, όσο και η διοίκηση του Υπουργείου, παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στην συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Κομοτηνής, απορρίπτοντας κάθε σκέψη και φήμη για τυχόν υποβάθμισή του, σημειώνοντας όμως πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σχεδιασμός για τη δημιουργία νέου Νοσοκομείου.
 

Συνεχίζεται η ενίσχυση των Νοσοκομείων της ΑΜΘ

 
Ο ίδιος τόνισε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία είναι πολλά για αυτό και γίνονται πολλές και μεγάλες προσπάθειες να τα αντιμετωπίσουν, συνειδητοποιώντας πως παρά τις κινήσεις που έχουν γίνει, χρειάζονται πολύ περισσότερα για να αλλάξει η εικόνα του Δημόσιου Νοσοκομείου και για τους εργαζόμενους και για τον κόσμο.
 
«Χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα, είμαστε στρατευμένοι στον αγώνα να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αλλάξουμε την εικόνα του Δημόσιου Νοσοκομείου» σημείωσε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ. Θύμισε δε  πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 750 προσλήψεις γιατρών μόνιμου προσωπικό σε όλη την Ελλάδα, 80 από τις οποίες στην περιφέρεια και 7 στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, ενώ για το Νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό υπάρχουν 2 προκηρύξεις, μία των 2.500 που έγινε μαζί με τους γιατρούς και μία για ακόμα 1.200 άτομα  νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, ενώ θα προσληφθούν και οι επιτυχόντες της διάσημης προκήρυξης ΑΣΕΠ του ’98  από την οποία το Νοσοκομείο Κομοτηνής θα πάρει 7 άτομα διοικητικών ειδικοτήτων.
 
Αυτά τα άτομα αποτελούν σύμφωνα με τον κ. Πλωμαρίτη ένα σεβαστό αριθμό προσλήψεων, και παρόλο που δεν κλείνουν όλα τα κενά, για πρώτη φορά ύστερα από 6 χρόνια θα έρθουν νέοι άνθρωποι, μόνιμοι εργαζόμενοι μέσα στα νοσοκομεία, αντιστρέφοντας την εικόνα των αποχωρήσεων χωρίς ανανέωση και συμπλήρωση θέσεων που είχαν ζήσει τα χρόνια της κρίσης τα νοσοκομεία.
Για αυτό και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ενώ έκανε αναφορά και στην υλοποίηση ενός προγράμματος ριζικής αλλαγής στην πρωτοβάθμια φροντίδα στην Περιφέρεια, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες μιας και το σχέδιο βρίσκεται υπό συζήτηση με την ΕΕ.
 
Τέλος ο κ. Πλωμαρίτης δήλωσε πως συμμερίζεται την αγανάκτησή του κόσμου, αλλά και την αγωνία των εργαζομένων που εκφράζεται με διάφορους τρόπους, τονίζοντας πως ο ίδιος θεωρεί έκφραση της αγωνίας για το μέλλον των δομών υγείας τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων και για αυτό τις καλωσορίζει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλω και τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες τους».
 

Θα στηριχθεί με κάθε τρόπο το Νοσοκομείο Κομοτηνής

 
Ειδική αναφορά έκανε ο Διοικητής της ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία νέας κτιριακής εγκατάστασης, όμως παραμένει δέσμευση τόσο δική του όσο και του Υπουργείου Υγείας να συνεχίσει τη λειτουργία του κανονικά.
 
Μάλιστα ήταν εμφατικός στο ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το μέλλον του Νοσοκομείου που να το υπονομεύει, αλλά αντίθετα είναι σταθερή και δεδομένη απόφαση της κυβέρνησης να υπάρχει εδώ νοσοκομειακή μονάδα, η οποία θα στηριχθεί με κάθε τρόπο, αναφέροντας πως ό,τι ακούγεται πέρα από αυτό είναι ανυπόστατο.
 
«Το λέω γιατί φτάνουν και στα δικά μου αυτιά φήμες για κλείσιμο του νοσοκομείου, για υποβάθμισή του, δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη σε κανένα μυαλό, είναι δέσμευση το επαναλαμβάνω, έχει τη σημασία του για πολλούς λόγους -όχι μόνο υπηρέτηση των προβλημάτων υγείας- η ύπαρξη νοσοκομείου στην Κομοτηνή, είναι απόφαση, είναι δέσμευση και θα το στηρίξουμε με κάθε τρόπο» επανέλαβε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.