Προσφορα στον Ερυθρο Σταυρο, το Νοσοκομειο Κομοτηνης και τον Συλλογο ΔΑΔΑΑ απο την Ομογενεια της Γερμανιας μεσω Ευριπιδη Στυλιανιδη

Παραδίδεται υλικό που συγκεντρώθηκε από τον Γερμανοελληνικό Σύλλογο Φιλίας FILIA VELBERT

Στον Αρχηγό του Περιφερειακού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής Κωνσταντίνο Ιμανιμίδη, παρέδωσε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, τμήμα του υλικού που δώρισε ο Γερμανοελληνικός Σύλλογος Φιλίας FILIA VELBERT, το υπόλοιπο του οποίου δωρίσθηκε το Σάββατο στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και τον Σύλλογο ΔΑΔΑΑ.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία που αναπτύσσεται από Έλληνες ομογενείς και Γερμανούς Φιλέλληνες, να στηρίξουν την Ελλάδα, τόσο κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, όσο και τώρα, την περίοδο της υγειονομικής. «Αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες ενδυναμώνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και παράλληλα στηρίζουν φορείς, κυρίως της Ελληνικής περιφέρειας, που χρήζουν στήριξης που δεν μπόρεσε να τους προσφέρει λόγω των δυσκολιών το κράτος» τόνισε ο βουλευτής.
 
Η επαφή του ίδιου με τον Σύλλογο είναι μέσω του Αντιπροέδρου του κ. Λάζαρου Παπαϊωάννου, που τους συνδέει φιλία από παλιά, διακεκριμένου ομογενή που έχει εκλεγεί σε τοπικά συμβούλια της Γερμανίας και τα προηγούμενα χρόνια είχε ενεργοποιηθεί, ευαισθητοποιώντας κυρίως τον ιδιωτικό τομέα στη Γερμανία, για να στηρίξει υπηρεσίες στην ιδιαίτερής πατρίδας του την Ήπειρο.
 
Λόγω της σχέσης τους, ο κ. Στυλιανίδης είχε ζητήσει μέρος της βοήθειας αυτής να στραφεί στη Θράκη, με τον κ. Παπαϊωάννου μαζί με τον πρόεδρο Volker Muenchow να ανταποκρίνονται άμεσα σε σχετικό αίτημα του πρώην Υπουργού για στήριξη των φορέων της Ροδόπης. Αυτή είναι λοιπόν η πρώτη κίνηση από το Σύλλογο, με δύο μεγάλες γερμανικές εταιρείες να έχουν προσφέρει υλικό πρώτων βοηθειών αλλά και υλικό για αποκατάσταση μετά από ατυχήματα, εγχειρίσεις κτλ. προς φορείς.
 
Η αξία των κιβωτίων ανέρχεται περίπου σε 20.000 ευρώ, με κάποιο από αυτό το υλικό να δίνεται στον τοπικό Ερυθρό Σταυρό, ενώ το πρωί του Σαββάτου δόθηκαν κιβώτια υγειονομικού υλικού στην παθολογική και ορθοπεδική κλινική. Στη συνέχεια προσφέρθηκαν στον ΔΑΔΑΑ παιχνίδια που συμπεριλαμβάνονται στην δωρεά, ώστε να δοθούν στα παιδιά του.
 
«Θέλουμε να είναι η αρχή αυτής της συνεργασίας, και ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε αυτό το υλικό για φορείς της περιοχής μας» κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.