Προσφορα αγαπης απο παιδια του μειονοτικου Γυμνασιου Λυκειου Κομοτηνης

40 μαθητές του επισκέφτηκαν το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής κομίζοντας τρόφιμα, ρούχα και άλλα υλικά που συγκέντρωσαν

Επίσκεψη στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των παιδικών χωριών SOS πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου 40 παιδιά του τμήματος Λυκείου Α2 του μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής, όπου και προσέφεραν τρόφιμα, βιβλία, ρούχα, αλλά και ένα χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν με αφορμή την επίσκεψη αυτή.
 
 

Επίδειξη ανθρωπιάς και φιλανθρωπίας από τα παιδιά

 
Τα παιδιά συνοδευόταν στην επίσκεψή του από την κ. Ελένη Χατζή, φιλόλογο από το μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής, την κ. Κατερίνα Γεωργαντά και τον κ. Καγιαπινάρ Μπιλάλ.
 
Όπως τόνισε η κ. Χατζή, η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της πολιτικής παιδείας και της ερευνητικής εργασίας, με στόχο τα παιδιά να ενημερωθούν για τη λειτουργία του κέντρου στήριξης και το έργο που επιτελεί αυτό και οι κοινωνικοί λειτουργοί του, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να μεταφέρουν τις πληροφορίες αυτές στο περιβάλλον τους για να υποστηριχθεί το κέντρο και ο ρόλος του.
 
Θεωρεί δε ιδιαίτερα σημαντική και την ανάγκη τα παιδιά να δουν και να καταλάβουν το εύρος της κρίσης, τα προβλήματα που υπάρχουν.
 

«Δώσαμε όλα όσα συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο, και έχουμε την ελπίδα πως αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τα παιδιά θα κάνουν και άλλα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε η κ. Χατζή.
 
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το σχολείο επισκέφτηκε το Κέντρο, και ελπίδα των καθηγητών είναι πως οι επισκέψεις αυτές θα καθιερωθούν, μιας και τα παιδιά έδειξαν μεγάλη προθυμία και μεγάλη διάθεση για να βοηθήσουν όσους ωφελούνται από το Κέντρο. «Δείχνουν ότι είναι καταπληκτικά παιδιά, έχουν πολλά στοιχεία ανθρωπιάς και φιλανθρωπίας μέσα τους και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο για εμάς και τη δουλειά που κάνουμε στο σχολείο» σημείωσε η κ. Χατζή, αναφέροντας πως αφιέρωσαν πολύ κόπο και χρόνο να συγκεντρώσουν και να πακετάρουν τα πράγματα που έδωσαν με όλη τους την καρδιά.
 
Για αυτό εξέφρασε την ελπίδα πως αυτή η δράση θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί, με τη συμμετοχή και άλλων μαθητών του σχολείου. «Αυτό που είδαμε μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους γιατί το έκαναν με την καρδιά τους χωρίς να περιμένουν κάτι. Είναι απλή αλληλεγγύη και συμπαράσταση, αρετές που στην εποχή μας είναι πολύτιμες» παρατήρησε η ίδια κλείνοντας.
 
 

Μεγάλες και πολλές οι ανάγκες 

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο του Κέντρου από τους εργαζόμενους του, με την Κοινωνική Λειτουργό κ. Σουζάνα Μουρατίδου να περιγράφει το σκοπό του, τη λειτουργία του και πώς προσπαθούν να βοηθήσουν τις οικογένειες της Κομοτηνής τόσο σε υλικό, αλλά κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις εντάσεις που δημιουργεί η κρίση μέσα σε αυτές.
 
Όπως τόνισε η κ. Μουρατίδου, οι ανάγκες υπάρχουν όλο το χρόνο, παρόλα αυτά βλέπουν τις ημέρες των εορτών τους πολίτες να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, με πολλά σχολεία να  προσπαθούν να κάνουν κινήσεις τέτοιου τύπου συγκεντρώνοντας είδη και περνώντας το μήνυμα της κοινωνικής ευθύνης και της βοήθειας του εθελοντισμού.
 
«Οι ανάγκες του Κέντρου», τόνισε, είναι συνεχείς, «και έχουν να κάνουν κυρίως με υλικά είδη όπως τρόφιμα και ρουχισμό, που προσφέρει ο κόσμος και οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν πακέτα υλικής υποστήριξης που χρειάζονται οι οικογένειες». Αυτά τα υλικά οι ίδιοι προσπαθούν να τα χειρίζονται πολύ προσεκτικά, για να υπάρχει μια συνεχής ροή προς τις οικογένειες, ένα σημείο στο οποίο έχουν συναντήσει πολλές δυσκολίες, με πολλούς μήνες να υπάρχουν οικογένειες που καθυστερούν να λάβουν τα πακέτα υλικής στήριξης.
 
«Πάρα πολύς κόσμος στην Κομοτηνή έχει την ανάγκη αυτή. Όμως όταν μιλάμε για οικογένειες με πολύ μικρά παιδιά και χωρίς επιλογές, γιατί οι γονείς είναι άνεργοι, τα πράγματα είναι πιο δραματικά» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.