«Προσχηματικοι και προωροι οι φοβοι για κλεισιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομειου Κομοτηνης»

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας σύμφωνα με τη Μάγδα Γιαμουστάρη

Την πλήρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κομοτηνής δίνει με γραπτή της δήλωση η Διοικήτρια κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, μετά τους φόβους που εκφράστηκαν για ενδεχόμενο κλείσιμο λόγω ανεμβολίαστου υγειονομικού προσωπικού.

Η κ. Γιαμουστάρη στη δήλωσή της κάνει λόγο για προσχηματικούς και πρόωρους φόβους, επισημαίνοντας πως ουδένας λόγος ανησυχίας συντρέχει. Παράλληλα η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα και τα ποσοστά κάλυψης των εμβολιασμών στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα η Διοικήτρια του Νοσοκομείου επισημαίνει πως «σ’ έναν πολύμηνο αγώνα επιστημονικής πειθούς το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, με επικεφαλής τον Δ/ντη της Ιατρικής Υπηρεσίας, κατόρθωσε να εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε ποσοστό μέχρι στιγμής 92%. Από τους 583 συνολικά ενεργούς εργαζομένους ανεμβολίαστοι είναι 46».

Σύμφωνα με την κ. Γιαμουστάρη, στο ιατρικό προσωπικό το ποσοστό εμβολιασμένων ανέρχεται στο 98% και στο νοσηλευτικό παραϊατρικό στο 93%. Ειδικά δε στη ΜΕΘ non covid  του Νοσοκομείου «οι νοσηλευτές είναι εμβολιασμένοι στην απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία (από τους 12 ανεμβολίαστος 1). Οι εφημερίες των μη εμβολιασμένων ιατρών καλύπτονται πλήρως από τους εμβολιασμένους καθώς και από ιατρούς με παρεμφερείς ειδικότητες και γνώση (αναισθησιολόγους, χειρουργούς και εντατικολόγο-πνευμονολόγο)».

«Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι ανησυχίες για την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ, που διατυπώνονται δημόσια, προκαλούν σύγχυση και αναστάτωση αλλά δεν ευσταθούν και προέρχονται από πηγές που δεν ελέγχθησαν» τονίζει η κ. Γιαμουστάρη για να εκφράσει την άποψή της πως «οι φόβοι λοιπόν ίσως είναι προσχηματικοί και πρόωροι. Κι αυτό γιατί το ποσοστό εκείνων που εργάζονται στο Νοσοκομείο παρέχει τη δυνατότητα μίας άμεσης και επιτυχημένης διαχείρισης της κατάστασης».

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές κανείς δεν υποστηρίζει ότι δεν είναι πολύτιμη η συνεισφορά και ενός ακόμη εργαζομένου στο Νοσοκομείο μας» σπεύδει να διευκρινίσει η ίδια, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «ο αγώνας πειθούς πρέπει να είναι κοινός ώστε να προσέλθουν προς εργασία εμβολιασμένοι ΟΛΟΙ. Αγώνας επιστημονικός, αγώνας επιστημονικών ιατρικών επιχειρημάτων, όχι αγώνας τιμωρητικός αλλά ούτε αγώνας προσχηματικός προς εντυπωσιασμό. Αγώνας γνώσης. Αγώνας ΖΩΗΣ και ευθύνης απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.