Προσαραξη σκαφους στην περιοχη Αρωγης

Κινητοποιήθηκε άμεσα η Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες (3/5), η Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για προσάραξη σε βραχώδη βυθό, του Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους ”ΑΡΚΟΜΠΑΛΕΝΟ” Ν.Π. 8201, με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ”ΑΡΩΓΗΣ” Ν. Ροδόπης.

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ σκάφος ”ΚΟΜΝΗΝΟΣ” Σ.Λ. 281, το Τ/Χ σκάφος ”ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ” Τ.Λ. 202, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το εν λόγω Ε/Π – Τ/Ρ αποκολλήθηκε με τη συνδρομή των ανωτέρω Α/Κ και Τ/Χ σκαφών και στη συνέχεια κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, στον λιμένα Λάγους.

Από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΡΚΟΜΠΑΛΕΝΟ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.