Προορισμος διεξαγωγης προπονητικων camp συλλογων απο την Ελλαδα το Πανεπιστημιακο Κολυμβητηριο

100 κολυμβητές από δύο συλλόγους της Β. Ελλάδας το επέλεξαν για την προετοιμασία και την αξιολόγηση τους στις διακοπές του Πάσχα

Μέσα στις διακοπές του Πάσχα εκατό κολυμβητές και κολυμβήτριες  από δύο κολυμβητικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης (Α.Σ. ΑΡΗΣ) και της Κατερίνης (Α.Σ. ΑΣΤΕΡΙΑΣ) επέλεξαν το Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης για τη διεξαγωγή προπονητικού camp.

Συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους οι περίπου 40 κολυμβητές και κολυμβήτριες του Α.Σ. ΑΣΤΕΡΙΑΣ Κατερίνης διέμειναν στην Κομοτηνή για 4 ημέρες, και προπονήθηκαν από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη, ενώ οι περίπου 60 κολυμβητές και κολυμβήτριες του  Α.Σ. ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης διέμειναν στην Κομοτηνή για 5 ημέρες και πραγματοποίησαν τις προπονήσεις τους από τη Δευτέρα 25 Απριλίου έως και την Πέμπτη 29 Απριλίου.      

Η επιλογή του Πανεπιστημιακού Κολυμβητηρίου έγινε με σκοπό όχι μόνο την προπόνησή τους, αλλά και την αξιολόγησή τους στο εργαστήριο Υγρού Στίβου του Τ.Ε.Φ.Α.Α.–Σ.Ε.Φ.Α.Α.–Δ.Π.Θ., από τον καθηγητή κ. Γούργουλη Βασίλη.  Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής με υποβρύχιες κάμερες και εξειδικευμένα λογισμικά προγράμματα, βιντεοσκοπήθηκε και στη συνέχεια αξιολογήθηκε η τεχνική των κολυμβητών – τριών, δίνοντάς τους ανατροφοδότηση για τη βελτίωσή τους. 

Μένοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο από το Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο, όσο και από την επιστημονική καθοδήγηση που τους παρείχε το Τ.Ε.Φ.Α.Α.–Σ.Ε.Φ.Α.Α.–Δ.Π.Θ., οι διοικήσεις των δύο συλλόγων (Α.Σ. ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης και Α.Σ. ΑΣΤΕΡΙΑΣ Κατερίνης) εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στις πρυτανικές αρχές του Δ.Π.Θ. για τη δυνατότητα χρήσης του Πανεπιστημιακού Κολυμβητηρίου μέσα στις διακοπές του Πάσχα, στους εργαζόμενους σε αυτό για τις ιδανικές συνθήκες προπόνησης που τους εξασφάλισαν, καθώς και στον κολυμβητικό σύλλογο Ν.Ε.ΡΟ., και ιδιαίτερα στον προπονητή του κ. Μπεκιάρη Αλέξανδρο, για την φιλοξενία και τη βοήθεια που τους παρείχαν.

Φαίνεται ότι το Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο αρχίζει να αποτελεί προορισμό διεξαγωγής προπονητικών camp συλλόγων από την υπόλοιπη Ελλάδα, ενισχύοντας ταυτόχρονα την αγορά της τοπικής κοινωνίας της Κομοτηνής και το εργαστήριο Υγρού Στίβου του Τ.Ε.Φ.Α.Α.–Σ.Ε.Φ.Α.Α.–Δ.Π.Θ. να καθιερώνεται ως κέντρο αξιολόγησης κολυμβητών υψηλού επιπέδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.