Προοπτικες εργασιας στο εξωτερικο απο το δικτυο EROVET και την Διευθυνση Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης Ροδοπης

Δημιουργήθηκε πλατφόρμα στην οποία μπορούν να αναρτηθούν και να συγκεντρωθούν προσφορές εργασίας αλλά και αιτήματα για εργασία, σε τοπικό εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και συνεργασιών συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό δίκτυο EROVET. Το δίκτυο EROVET είναι μια ομάδα που ασχολείται με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και εργάζεται για την προώθηση της απασχολησιμότητας των νέων. Το EROVET συγχρηματοδοτείται επί του παρόντος από το πρόγραμμα Erasmus + της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της βασικής δράσης 2: Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών.

Το δίκτυο EROVET (EROVET network) από την ίδρυσή του, πριν από 3 χρόνια, έχει συγκεντρώσει πολλούς εκπροσώπους σχολείων ΕΕΚ, κυβερνητικών οργανισμών και επιχειρήσεων προερχόμενων από περισσότερες από 10 ευρωπαϊκές χώρες. Στο εγγύς μέλλον, θα γίνει προσπάθεια οι μαθητές διαφόρων χωρών να δημιουργήσουν επαφές, να μοιραστούν εμπειρίες και αξίες, να βρουν θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Το δίκτυο EROVET δημιούργησε πρόσφατα μια πλατφόρμα στην οποία μπορούν να αναρτηθούν και να συγκεντρωθούν προσφορές εργασίας αλλά και αιτήματα για εργασία. Αυτή η πλατφόρμα δεν θα παρέχει μόνο πληροφορίες, αλλά και ενεργή υποστήριξη. Μέσω αυτής οι συμμετέχοντες θα έχουν εύκολη πρόσβαση όχι μόνο στην τοπική αγορά εργασίας τους, αλλά και σε εθνικές και ευρωπαϊκές αγορές. Για το λόγο αυτό, θα παρέχονται λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις κενές θέσεις εργασίας και άλλα πιθανά θέματα ενδιαφέροντος.

Καλούνται οι απόφοιτοι της επαγγελματικής εκπαίδευσης καθώς και οι επιχειρήσεις του νομού μας, που ενδιαφέρονται οι μεν πρώτοι να συμμετέχουν για εύρεση εργασίας στο εξωτερικό ή δε δεύτεροι να παρέχουν θέσεις εργασίας, να ενημερωθούν για το εν λόγω πρόγραμμα και τις δυνατότητες που παρέχει στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://erovet.eu/resources/services/erovet-job-pool/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.