Προληπτικη εκκενωση για τους κατοικους σε Κιζαρι και Κασσιτερα

Ετοιμότητα και για εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης εφόσον κριθεί απαραίτητο

Δραματικές ώρες βιώνει η Θράκη από τα πύρινα μέτωπα. Το «ανατολικό μέτωπο» του Έβρου έφτασε μέχρι τα όρια της Ροδόπης. Μετά την Κίρκη σύμφωνα με μήνυμα του 112 καλούνται σε προληπτική εκκένωση οι κάτοικοι των οικισμών Κίζαρι και Κασσιτερά.

Επιπλέον, σύμφωνα τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, οι Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα, εφόσον κριθεί απαραίτητο, για προληπτική εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βόρειας Ελλάδας έχει ήδη θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου αυτή τη στιγμή μεταβαίνουν εσπευσμένα με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να συντονίσουν την όλη επιχείρηση.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ολοκλήρωση της εκκένωσης, έχουν ήδη τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις των όμορων Παραρτημάτων και Τομέων του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα όλων των απαιτούμενων διακομιδών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.