Προκηρυχθηκαν οι θεσεις των 120 ιεροδιδασκαλων

Ακόμα μια χρονιά το Υπουργείο Παιδείας, προκήρυξε τις θέσεις με σύμβαση εννιά μηνών

Στην Προκήρυξη πλήρωσης 120 θέσεων ιεροδιδασκάλων ισλαμικής θρησκείας για τις Μουφτείες Θράκης προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, οι οποίοι θα προσληφθούν, όπως κάθε χρόνο, με σύμβαση εργασίας εννιά μηνών.

Από αυτούς οι 60 θα προσληφθούν στην Μουφτεία Κομοτηνής, 30 στη Μουφτεία Ξάνθης και 30 στη Μουφτεία Διδυμοτείχου.

Το έργο των Ιεροδιδασκάλων είναι η διδασκαλία του Κορανίου στα Tεμένη της Θράκης ή εφόσον το επιθυμούν και προκύψει σχετική ανάγκη και σε Δημόσια Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θράκης, σε μαθητές μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών, κατόπιν σχετικής απόφασης του αρμοδίου κατά περίπτωση Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης, οι Ιεροδιδάσκαλοι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας − Θράκης, να διδάσκουν μαθήματα θρησκευτικής Μουσουλμανικής εξειδίκευσης, καθώς και την Αραβική γλώσσα στα Μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εφόσον έχουν τα αναγκαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, έστω και αν δεν κατέχουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

Επιπλέον, προς κάλυψη επειγουσών αναγκών, μπορούν με απόφαση του οικείου Μουφτή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Κεντρική Υπηρεσία της Μουφτείας, ως βοηθητικό διοικητικό προσωπικό και εντός του νομίμου ωραρίου. Σε περίπτωση που ο Ιεροδιδάσκαλος δεχθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Σχολείο ή σε Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο ή στην Κεντρική Υπηρεσία της Μουφτείας, τεκμαίρεται ότι τροποποιείται ανάλογα η σύμβαση εργασίας με σύμφωνη γνώμη και των δύο μερών, με αντίστοιχη μείωση της βασικής του απασχόλησης στα Τεμένη όπου τοποθετήθηκε.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή αιτήσεων μπορούν να επικοινωνήσουν με την Μουφτεία και  με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Στ. Κυριακίδη 91, Τ.Κ. 6 9 100 Κομοτηνή μεταξύ ωρών από 10.00 π.μ. έως 12.00 π.μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.