Προκαταρκτικη εξεταση για κωλυσιεργια στον ελεγχο της «Ελληνικος Χρυσος»

Διέταξε ο Ν. Παρασκευόπουλος

Τη διενέργεια προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης, για καθυστέρηση στη διερεύνηση καταγγελιών κατά της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», διέταξε προς την Εισαγγελία Χαλκιδικής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
 
Όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Ιγγλέζη, υπάρχει καθυστέρηση της Δικαιοσύνης, καθώς, από τον Σεπτέμβριο του 2013 που έγιναν οι καταγγελίες των κατοίκων για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, έως και σήμερα, δεν έχουν ελεγχθεί.
 
«Δεν μπορώ να βρω σαφή εξήγηση. Έχω ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.
 
Από την πλευρά της, η κ. Ιγγλέζη καταλόγισε μεγάλη καθυστέρηση, από το διάστημα που έγιναν οι καταγγελίες των κατοίκων, αλλά και από το έγγραφο του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2015, το οποίο διαπιστώνει, όπως είπε, ρύπανση και ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελία Χαλκιδικής.
 
Ανταπαντώντας ο κ. Παρασκευόπουλος, σημείωσε ότι «το τρίμηνο διάστημα που έχει παρέλθει δεν είναι υπερβολικό» για τα δεδομένα που λειτουργεί η Δικαιοσύνη» και διαβεβαίωσε ότι «θα διερευνηθεί με πολλή προσοχή το ενδεχόμενο της καθυστέρησης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.