Πρωινο αλα υγιεινα στην «Σβουρα»

17 ευφάνταστα αλλά πρωτίστως υγιεινά πιάτα του “NS PROTEIN COOKING PROJECT” της Αναστασίας Σερμπέζη σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε!

Με σύνθημα «Γύρνα τη Σβούρα από το Junk στο Healthy»

Pancakes, Brownie, muffin, τάρτα banoffee, μπάρες δημητριακών και πολλά πολλά αντίστοιχα πιάτα αποτελούν σίγουρα για μία μεγάλη πλειοψηφία «καλοφαγάδων» λαχταριστές επιλογές πρωινού, και όχι μόνο. Έχουν ωστόσο χαρακτηριστεί στο μυαλό όλων ως «θερμιδικές βόμβες» και σαφώς επιλογές πολύ μακριά από την λογική της υγιεινής διατροφής.

Ποιος θα έλεγε όμως όχι σε μία εκ των προναφερθέντων και άλλων λαχταριστών επιλογών αν είχε την ευκαιρία να τις γευτεί χωρίς τις «τύψεις» των θερμίδων αλλά και όλων των κακών λιπαρών και στοιχείων ευρύτερα που μπορεί αυτές να περιέχουν;

Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν τα μέλη του Καφέ Μπαρ «Σβούρα» στην Πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου στην Κομοτηνή, που με την επαναλειτουργία των καταστημάτων θέλησαν να προσφέρουν στους πελάτες τους καινοτόμες, νόστιμες και υγιεινές επιλογές, για το πρωινό τους αλλά και για τις μικρές στιγμές απόλαυσης καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Ολόφρεσκα και λαχταριστά

Η τύχη, όπως «μαρτύρησε», μιλώντας στον «ΠτΘ» η ιδιοκτήτρια του καταστήματος Εύη Φλώρου έφερε στο κατώφλι τους την γυμνάστρια και σύμβουλο ειδικής διατροφής Αναστασία Σερμπέζη, η οποία ήδη είχε προϋπηρεσία στις γευστικές αλλά και υγιεινές επιλογές φαγητού και από κοινού δημιούργησαν το “NS PROTEIN COOKING PROJECT” τα πιάτα του οποίου μπορείτε να απολαμβάνετε καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι, ολόφρεσκα και λαχταριστά, καθώς και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας σε ό,τι αφορά τα snack που εμπεριέχονται στο project.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 17 διαφορετικά «πιάτα» που «υπηρετούν» τον βασικό στόχο της ομάδας της Σβούρας που δεν είναι άλλος από την υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής ως τρόπο ζωής, ο οποίος δεν χρειάζεται να υπολείπεται καθόλου σε φαντασία αλλά και σε γεύση.

Ευέλικτη διατροφή

Άλλωστε όπως εξήγησε η κ.Σερμπέζη το σύνολο του project βασίζεται πάνω στο πλάνο της ευέλικτης διατροφής (flexible dieting) που παρέχει στον καταναλωτή όλες τις απαραίτητες διατροφικές πληροφορίες, καθώς και τα μακροθρεπτικά συστατικά του κάθε γεύματος (Πρωτεΐνες, Υδατάνθρακες, Λιπαρά) και υπόσχεται ικανοποίηση γευστική αλλά και οπτική. Μια διαδεδομένη πρακτική στο εξωτερικό και κυρίως στις ΗΠΑ, που κερδίζει τώρα έδαφος στην ελληνική αγορά. «Με λίγα λόγια  τροποποιώ υλικά που κάποιος θα μπορούσε να φάει μεμονωμένα για να φτιάξω κάτι διαφορετικό, όμορφο και νόστιμο. Για παράδειγμα χρησιμοποιώντας ασπράδια, κοτόπουλο, γλυκοπατάτα και κάποιας μορφής πρωτεΐνη το κάνω να μοιάζει σαν pancake και έτσι προσφέρω και την ευχαρίστηση του να φάει κάποιος pancake αλλά στην υγιεινή του μορφή» εξήγησε η ίδια.

Το σύνολο των πιάτων που μπορείτε να γευτείτε στην Σβούρα είναι φρέσκα, καθώς φτιάχνονται εκείνη την ώρα από τα χέρια της Αναστασίας Σερμπέζη, όπως αντίστοιχα και τα snack που μπορεί κάποιος να ζητήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

«Θεωρώ ότι είναι από τις πιο σημαντικές αρχές που μπορώ να τηρήσω εν είδει σεβασμού προς όσους ακολουθούν ενδεχομένως ένα συγκεκριμένο πλάνο διατροφής κτλ. Παρέχουμε τις ακριβείς πληροφορίες ούτως ώστε να είναι σίγουροι ότι αυτό που θα γευτούνε θα είναι σαν συσκευασμένο προϊόν – με την αναγραφή όλων των πληροφοριών -απλά στην φρέσκια τους μορφή»

Όπως ακριβώς αναγράφεται στον κατάλογο

Αξίζει δε να σημειωθεί πως στον κατάλογο τους αναγράφονται αναλυτικά όλες οι απαραίτητες διατροφικές πληροφορίες τους. Όπως εξήγησε η ίδια το πιάτο που θα επιλέξετε θα έρθει ακριβώς όπως αναγράφεται στον κατάλογο, καθώς τηρεί αυστηρά ακόμα και τις ποσότητες των υλικών που απαιτούνται για την παρασκευή τους.

«Θεωρώ ότι είναι από τις πιο σημαντικές αρχές που μπορώ να τηρήσω εν είδει σεβασμού προς όσους ακολουθούν ενδεχομένως ένα συγκεκριμένο πλάνο διατροφής κτλ. Παρέχουμε τις ακριβείς πληροφορίες ούτως ώστε να είναι σίγουροι ότι αυτό που θα γευτούνε θα είναι σαν συσκευασμένο προϊόν – με την αναγραφή όλων των πληροφοριών -απλά στην φρέσκια τους μορφή» σημείωσε.

«Είναι το όνειρο που είχα εγώ σαν πελάτης και ήθελα να το δώσω στον κόσμο, δουλεύοντας από μέσα προς τα έξω» συμπλήρωσε η ίδια κάνοντας λόγο για «υγιεινές αλμυρές και γλυκές γεύσεις που σε κρατάνε και σε χορταίνουν, σε μία συνύπαρξη υλικών που δένουν μεταξύ τους αρμονικά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.