Προγραμμα για την Τριτη Ηλικια υλοποιειται απο τον Δημο Μαρωνειας- Σαπων σε συνεργασια με το ΔΠΘ

Το πρόγραμμα έχει στόχο την αξιολόγηση της λειτουργικής ικανότητας, την εκτίμηση του κινδύνου των πτώσεων και τη βελτίωση της δύναμης και της ισορροπίας

Ο Δήμος Μαρωνείας- Σαπών σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υλοποιεί το πρόγραμμα για την Αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής και της Δραστηριότητας των Ατόμων της Τρίτης Ηλικίας «ΑΣΠΙΔΑ».

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν άτομα άνω των 65 ετών, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πτώσης και να τους  προταθούν λύσεις για να προλάβουν, έτσι ώστε να μειώσουν αυτή την πιθανότητα.

Γενικότερα, το πρόγραμμα έχει στόχο την αξιολόγηση της λειτουργικής ικανότητας των ατόμων τρίτης ηλικίας, την εκτίμηση του κινδύνου των πτώσεων και τη βελτίωση της δύναμης και της ισορροπίας  τους.

Η συμμετοχή των ατόμων τρίτης ηλικίας είναι δωρεάν, εθελοντική και δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για την υγεία τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του «Πολύκεντρου» στις Σάπες (Πεζοδρόμος Μπακογιάννη), ενώ σύντομα θα υλοποιηθεί και στην Ξυλαγανή.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να επικοινωνήσουν με τα εξής τηλέφωνα: 2532023684 / 2533350026 / 2532023578.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.