Προγραμμα εκπαιδευσης εθελοντων νοσηλευτικης

Τη δυνατότητα να πάρουν το πτυχίο του εθελοντή νοσηλευτή προσφέρει σε κατοίκους της Ροδόπης, που ενδιαφέρονται, ο Ερυθρός Σταυρός Κομοτηνής. Ήδη σχετικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει 25 συντοπίτες μας και προσεχώς θα ξεκινήσει να λειτουργεί το πρώτο τμήμα εκπαίδευσης εθελοντών νοσηλευτικής.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης είναι τρίμηνης διάρκειας και, εκτός από θεωρητική, θα περιλαμβάνει και πρακτική εκπαίδευση, που θα γίνει στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Με την ολοκλήρωσή του, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα ορκιστούν και θα παραλάβουν το πτυχίο του εθελοντή νοσηλευτή, προκειμένου εθελοντικά να προσφέρουν τη βοήθειά τους όπου χρειαστεί. Μοναδική προϋπόθεση φυσικά είναι η διάθεση για προσφορά στο συνάνθρωπο, που έχει ανάγκη.

Συγκέντρωσαν φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου

Με γνώμονα αυτό, άλλωστε, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, για να συγκεντρώσουν φάρμακα από προσφορές δημοτών ώστε να στηρίξουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου.

Θυμίζουμε ότι παρόμοια δράση πραγματοποιήθηκε πριν από δυο εβδομάδες περίπου, με πρωτοβουλία της Αντικαρκινικής Ροδόπης. Αμφότερες οι οργανώσεις στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού της πόλης μας, προκειμένου η σημαντική δομή του Κοινωνικού Ιατρείου να βρει έναν ισχυρό σύμμαχο μέσα στην κοινωνία και να λειτουργήσει αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση της κάλυψης των αναγκών ανασφαλίστων συμπολιτών μας. Ζητούμενο λοιπόν είναι, πέρα από τη μεγάλη προσφορά φαρμάκων που είχαμε στις παραπάνω δράσεις, να υπάρξει συνέχεια με έμπρακτη και συστηματική στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου το επόμενο διάστημα.

Όσοι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν τα φάρμακα, τα οποία δεν τους είναι χρήσιμα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τους ανασφάλιστους πολίτες που θα εξετάζονται στο Κοινωνικό Ιατρείο, μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία του Ερυθρού Σταυρού και της Αντικαρκινικής, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.