Προγραμμα ανωδυνου τοκετου λειτουργει στο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Πρόγραμμα ανώδυνου τοκετού λειτουργεί πλέον στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, με στόχο αφενός την αναβάθμιση της Μαιευτικής Κλινικής του κι αφετέρου τη στήριξη της μέλλουσας μητέρας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο παρακολουθούν ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου πολλές μέλλουσες μητέρες, προκειμένου να είναι έτοιμες για τη μεγάλη στιγμή του τοκετού. Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι μελλοντικές μητέρες για όλες τις ψυχικές και σωματικές αλλαγές που πρόκειται να συμβούν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας, προκειμένου να περιοριστεί και να εκμηδενιστεί η ένταση του πόνου κατά τη διαδικασία του τοκετού. Η αίσθηση φόβου και ανασφάλειας από τις γυναίκες εκτιμώνται ως κυριότεροι συντελεστές της δημιουργίας του πόνου.

Το πρόγραμμα, που λειτουργεί στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, έχουν αναλάβει οι ίδιες οι μαίες της Μαιευτικής Κλινικής και δεν επιβαρύνεται οικονομικά το νοσοκομείο, μιας και ασκούν τις αντίστοιχες υπηρεσίες στα πλαίσια των γενικότερων καθηκόντων τους. Από την άλλη μεριά, δεν τίθεται θέμα οικονομικής επιβάρυνσης των ενδιαφερόμενων, αφού η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και αρκεί κανείς να επικοινωνήσει με τη διοίκηση του νοσοκομείου ή με τη Μαιευτική Κλινική.

Κάλεσα συμμετοχής προς τις μέλλουσες μητέρες απηύθυνε ο διοικητής, κ. Ηρακλής Χατζηνέστωρος, κάνοντας λόγω για ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα, που θα τις βοηθήσει ιδιαίτερα. Περαιτέρω, ο κ. Χατζηνέστωρος υπογράμμισε τη σημαντικότητα του προγράμματος και σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της Μαιευτικής Κλινικής του Σισμανογλείου, μιας και ένας από τους στόχους του είναι η αύξηση της πληρότητάς της, δεδομένου ότι η σημερινή τάση οδηγεί τις περισσότερες γυναίκες στο να προτιμούν για τον τοκετό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Ειδικός χώρος, στον οποίο υλοποιείται το πρόγραμμα, έχει δημιουργηθεί εντός του νοσοκομείου, ενώ, σύμφωνα με τον διοικητή του, σχεδιάζεται ήδη μια συνολική αναβάθμιση των χώρων και των υπηρεσιών της μαιευτικής κλινικής του Σισμανόγλειου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.