Προετοιμαζονται για την απεργια της 9ης Νοεμβριου τα συνδικατα

Μήνυμα για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή ώστε να δοθεί απάντηση στην συνεχή φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων

Σύσκεψη για την προετοιμασία της δράσης στη Ροδόπη ενόψει της Πανελλαδικής Απεργίας που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Νοεμβρίου, πραγματοποιήσαν σωματεία της περιοχής το απόγευμα του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, μετά από κάλεσμα της ΕΝ.ΙΔ.Υ.Κ., του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και του Συλλόγου Γυναικών ν. Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ).

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα καθημερινά προβλήματα λόγω της ακρίβειας, η συνεχής απαξίωση του χώρου εργασίας, αλλά και οι τρόποι αντίδρασης με κατευθύνσεις για την απεργιακή μάχη, ώστε να καταλήξουν σε κοινό βηματισμό και δράση για την οργάνωση της δικής τους απάντησης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, η επερχόμενη απεργία αποτελεί ευκαιρία να δοθεί μαζική και συντονισμένη απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, που στηρίζει τους επιχειρηματικούς ομίλους εις βάρος των αναγκών των εργαζομένων.

Την ώρα που ο πληθωρισμός καταβαραθρώνει το πραγματικό εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων, τόνισε, οι όποιες αυξήσεις και επιδόματα υστερούν σημαντικά από τις πραγματικές ανάγκες, με είδη βασικής ανάγκης να μετατρέπονται σε προϊόντα πολυτελείας.

Μόνη λύση, τόνισε, είναι η αγωνιστική δράση, και η παρέμβαση σε χώρους εργασίας και στις γειτονιές, μεταφέροντας το μήνυμα της διεκδίκησης από το λαό ουσιαστικών αυξήσεων των μισθών και μέτρων ανακούφισης απέναντι στην καλπάζουσα ακρίβεια.

Για αυτό και το επόμενο διάστημα θα εντείνουν τις παρεμβάσεις τους, για να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή η κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.