Προετοιμαζεται για χριστουγεννιατικες εκδηλωσεις η ΔΚΕΠΠΑΚ

Με επιφυλάξεις, λόγω της ρευστής υγειονομικής κατάστασης και με το βλέμμα σε τυχόν αλλαγές υγειονομικών πρωτοκόλλων

Για δράσεις Χριστουγέννων ετοιμάζεται η ΔΚΕΠΠΑΚ, μια προετοιμασία που γίνεται με πολλά ερωτηματικά και επιφυλάξεις, λόγω της ρευστής υγειονομικής κατάστασης. Παρόλα αυτά η Πρόεδρος της κ. Νατάσα Λιβεριάδου, παρουσίασε ένα πλαίσιο εκδηλώσεων, που προετοιμάζουν και, αν όλα πάνε καλά, θα πραγματοποιήσουν εντός του Δεκεμβρίου.

«Η ΔΚΕΠΠΑΚ προετοιμάζεται για χριστουγεννιάτικες δράσεις, πολύ προβληματισμένη, λόγω της υγειονομικής κατάστασης» σημείωσε η κ. Λιβεριάδου, παρόλα αυτά έχουν ετοιμάσει πρόγραμμα, τις λεπτομέρειες του οποίου θα δίνουν στη δημοσιότητα όσο πλησιάζει ο καιρός και γίνουν πιο ξεκάθαρες οι δράσεις, τηρώντας τα μέτρα προστασίας. Η κ. Λιβεριάδου τόνισε πως αν αλλάξει κάτι με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι ανοιχτή η ακύρωση των εκδηλώσεων ή η πραγματοποίησή τους διαδικτυακά.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με το Santa Run, το οποίο θα εκκινήσει την Τετάρτη από το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής. Εκεί θα στηθεί για ακόμα μια χρονιά το Μαγεμένο Πάρκο, το οποίο δεν θα έχει μεγάλες προσθήκες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές μιας και ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε να υλοποιήσουν τις σκέψεις που είχαν για αυτό, όπως εκμυστηρεύθηκε η κ. Λιβεριάδου.

Εκείνη την ημέρα θα ανάψει και το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μύρωνα Στρατή και την Μιρέλα Πάχου, με αυστηρή τήρηση των μέτρων, και μόνο με καθήμενους.

Εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Στις 18 Δεκεμβρίου σχεδιάζουν μια συναυλία αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, από Κομοτηναίους καλλιτέχνες με επικεφαλής τον Γιάννη Κάλαρη, που προετοιμαζόταν από πέρυσι το χειμώνα, και θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Παπανικολάου, όπου για την είσοδο θα τηρηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο για εμβολιασμένους.

Το μεσημέρι της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια παράσταση για παιδιά στο Μαγικό Πάρκο, ενώ στις 23 Δεκεμβρίου σχεδιάζουν, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, να πραγματοποιηθεί συναυλία τζαζ μπάντας, με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Την ίδια μέρα στο Ίδρυμα Παπανικολάου θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση από το Θεατρικό σχήμα της κ. Μυρσίνης Λαντζουράκη.

Στις 27, θα πραγματοποιηθεί ξανά συναυλία με ελληνικά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με ακόμα μία να λαμβάνει χώρα στις 30, και οι δύο με Κομοτηναίους καλλιτέχνες.

Παράλληλα στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει η παράσταση «Αγαπητέ Θεέ», που στηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δύναμη Ψυχής.

Τέλος σχεδιάζουν ακόμα μια εκδήλωση με ζογκλέρ, που θα περιδιαβούν τους δρόμους της πόλης για να δώσουν μια διαφορετική νότα, μαζί με μια παιδική εκδήλωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.