Προχωρουν αργα αλλα σταθερα οι νεες κατασκηνωσεις της Μητροπολης

Την ελπίδα ότι το 2018, παρά τις δυσκολίες θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων Κατασκηνώσεων εξέφρασε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων

Την ελπίδα πως το 2018 θα είναι το έτος στο οποίο θα λειτουργήσουν οι νέες κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής στο Κρυονέρι εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, μιας και παρά τον αρχικό σχεδιασμό, αλλά και τις ελπίδες της Μητρόπολης, οι εγκαταστάσεις στο Κρυονέρι δεν ολοκληρώθηκαν εν καιρώ, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει η χώρα.
 
Παρόλα αυτά οι εργασίες προχωρούν, με τα κτίρια των κοιτώνων να έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, να έχουν μπει κάποια κουφώματα, ενώ υπό κατασκευή βρίσκεται τόσο ο ναός των κατασκηνώσεων αλλά και οι χώροι συναθροίσεως, όμως ακόμα απομένουν αρκετές εργασίες για την ολοκλήρωσή τους.

 

Ακόμα μια επιτυχημένη χρονιά για τον Άγιο Χαράλαμπο 

Φέτος για ακόμα μια φορά οι κατασκηνωτικές περίοδοι πραγματοποιούνται στις παλιές εγκαταστάσεις στον Άγιο Χαράλαμπο, όπου συνολικά διακόσια πενήντα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, συμμετείχαν σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους, με την τελευταία να είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, ενώ έχει προβλεφθεί και ένα τριήμερο για φοιτητές και φοιτήτριες, που κατάγονται από τη Ροδόπη και έρχονται το καλοκαίρι για να ξεκουραστούν.
 
Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, το τριήμερο 29, 30 και 31 Αυγούστου, θα έχουν συναντήσεις και ένα πρόγραμμα πνευματικής υποδομής και κατάρτισης, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα ακόμα επιτυχημένο κατασκηνωτικό καλοκαίρι.
 

«Δόξα τω Θεώ, είναι μια μεγάλη ευθύνη να έχει τόσα μαζί. Ευχαριστώ τα παιδιά που έρχονται και τους γονείς τους που μας τα εμπιστεύονται, γιατί καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να τα αφήνουν από το σπίτι και να τα εμπιστεύονται σε τρίτους» σημείωσε, τονίζοντας παρόλα αυτά πως ξέρουν ότι η εκκλησία κάνει ό,τι καλύτερο για την προκοπή τους και την πνευματική τους τροφοδοσία.
 
Να υπενθυμίσουμε πως ο Σεβασμιώτατος είχε πάντα επαφή με τους νέους και τις κατασκηνώσεις, αφού και ως πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου είχε υπό την επίβλεψή του τις κατασκηνώσεις της μητρόπολης στη Δρυμιά, όπου είχε στενή επαφή με τους κατασκηνωτές.
 
Ακόμα και σήμερα όμως, όταν του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του, προσπαθεί να περνά όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα στις κατασκηνώσεις του Αγίου Χαραλάμπους.
 

Προχωρούν αργά αλλά σταθερά οι νέες κατασκηνώσεις 

Όσο για τις καινούριες κατασκηνώσεις, ο Μητροπολίτης σημείωσε πως «θέλω να πιστεύω, και φαίνεται από την πορεία των εργασιών, ότι από τους χρόνου θα λειτουργήσουν».
 
Βέβαια κανονικά θα έπρεπε να είχαν λειτουργήσει, όμως οι δύσκολες ημέρες που περνά η χώρα μας, δεν το επέτρεψε. Παρόλα αυτά ο Σεβασμιώτατος θεωρεί θετικό ότι οι εργασίες συνεχίζονται, έστω και πιο αργά από ό,τι θα το επιθυμούσαν.
 
Με την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων θα γίνει και η προμήθεια του εξοπλισμού τους, ώστε όταν μπουν τα παιδιά σε αυτές, «να είναι όλα καινούρια, από το μαχαίρι και το πιρούνι μέχρι και το κεραμίδι».
 
Όσο για τις υπάρχουσες κατασκηνώσεις, αυτές θα αξιοποιηθούν σε συνεργασία με το Δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς. 
 
Να σημειώσουμε ότι η συνολική προβλεπόμενη δυναμικότητα ανέρχεται σε 80 παιδιά ανά κατασκηνωτική περίοδο, ενώ προβλέπεται η λειτουργία κάθε έτος από την 1 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ανάλογα φυσικά και με το ενδιαφέρον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.