Προχωρα στη δημιουργια ιδρυματος χρονιων παθησεων η ΙΜ Μαρωνειας και Κομοτηνης

Ήδη ξεκίνησαν οι προμελέτες, για την εγκατάστασή του στο χώρο του παλιού στρατιωτικού νοσοκομείου Κομοτηνής

Τις προμελέτες για τη δημιουργία ενός ιδρύματος χρονίων παθήσεων στο χώρο του παλιού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, διασώζοντας και το κτίριο του, ετοιμάζει η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, που αναζητεί πόρους για να τις προχωρήσει.

Αυτό ανέφερε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων κατά την εκδήλωση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής την Τετάρτη 7 Ιουλίου που σημείωσε ότι το σπουδαίο αυτό έργο κινεί και τους φορείς του τόπου να κάνουν τα δικά τους βήματα.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι κοντά στο νοσοκομείο, η μητρόπολη έχει ένα δικό της χώρο, που κατά το παρελθόν είχε υπάρξει στρατιωτικό νοσοκομείο, όμως έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια. Ο ίδιος το βρήκε κουφάρι με την έλευσή του στην Κομοτηνή πριν από 8 χρόνια, και είχε πολλές σκέψεις για την αξιοποίησή του.

Όταν ανακοινώθηκε η δημιουργία του νέου Νοσοκομείου μέσω του ιδρύματος, και ο ίδιος θεώρησε πως θα πρέπει να γίνει ο χώρος μια δομή για την υγεία, καταλήγοντας στο ίδρυμα χρονίων παθήσεων, για το οποίο μάλιστα απέσπασε και τη δέσμευση του Περιφερειάρχη πως όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες, θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Έτσι η δημιουργία του νοσοκομείου ενέπνευσε και αυτή τη δομή, με την Μητρόπολη να προχωρά στις προμελέτες, και ελπίζουν πως θα μπορέσουν να βρουν χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσουν να τις ολοκληρώσουν και τις μελέτες για να προχωρήσει η υλοποίησή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.