Προχωρα ο πεζοδρομος της παραλιας Φαναριου

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής έχει κατασκευαστεί, αν και απομένουν αρκετά ακόμα για να θεωρηθεί ολοκληρωμένος

Έτοιμος φαίνεται πως θα είναι το φετινό καλοκαίρι, αν και μένει να φανεί αν θα συνδεθεί άμεσα με το συνολικό έργο της ανάπλασης που πραγματοποιείται στην περιοχή, ο πεζόδρομος στην παραλία του Φαναρίου, που κατασκευάζεται στο πλαίσιο της δημιουργίας του Οικοτουριστικού πάρκου από την ΕΤΑΔ.

Ο πεζόδρομος κατασκευάζεται παράλληλα με το δρόμο, κατά μήκος της επαρχιακής οδού, μεταξύ Ξηρολίμνης και θάλασσας, με το μήκος της διαδρομής να είναι περίπου 430 μέτρα.

Η κατασκευή του διαδρόμου ξεκίνησε τον Μάϊο, και στην αρχή προχώρησε κανονικά, όμως με την έλευση του καλοκαιριού, ξεκίνησαν οι δυσκολίες, γιατί η κατασκευή ξεκίνησε από το κράσπεδο του, χωρίς να γίνει η «πλήρωση» εσωτερικά, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλία.

Ο εργολάβος στη συγκεκριμένη περίπτωση κινήθηκε γρήγορα, ολοκληρώνοντας τον διάδρομο στα σημεία που βρίσκονται οι επιχειρήσεις, όμως το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου διαδρόμου έμεινε ημιτελές.

Ενώ υπήρχε η ανησυχία πως το έργο θα έμενε ως είχε τους χειμερινούς μήνες, με τις εργασίες να ξεκινούν εκ νέου το καλοκαίρι, τελικά φαίνεται πως, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, μεγάλο μέρος του διαδρόμου έχει ολοκληρωθεί, επιτρέποντας την διέλευση επάνω από αυτόν αλλά και, κάτι που είναι και το σημαντικότερο, από και προς την παραλία.

Τα τσιμεντένια κράσπεδα έχουν μείνει στην άκρη του δρόμου

Φυσικά θα πρέπει να σημειώσουμε πως απομένουν αρκετές εργασίες που πρέπει να γίνουν, κυρίως στο ανατολικό μέρος της παραλίας, όπου θα καταλήγει ο διάδρομος. Την ίδια ώρα, παραμένουν στο χώρο τα προκατασκευασμένα τσιμεντένια κράσπεδα, με τους κύβους στους οποίους είχαν τοποθετηθεί το καλοκαίρι, σε κάποιες περιπτώσεις να καταρρέουν, λόγω της έκθεσής τους στα καιρικά φαινόμενα.

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι  η ολοκλήρωση του πεζόδρομου, δεν αποτελεί και το τέλος των εργασιών που προβλέπονται, που περιλαμβάνουν φύτευση κατά μήκος της επαρχιακής οδού, για τη δημιουργία φυτοφράκτη, με στόχο την προστασία από την όχληση των οχημάτων.

Εργασίες και στο δρόμο παράλληλα με το κάμπινγκ Φαναρίου

Επίσης αναμένεται να κατασκευαστεί ειδικός διάδρομος πρόσβασης στη θάλασσα προσβάσιμος και από ΑμεΑ, που θα αποτελείται από συνθετικό υλικό και θα είναι απομακρύνσιμος.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι εργασίες παράλληλα στο κάμπινγκ Φαναρίου, μιας και ο συγκεκριμένος πεζόδρομος αποτελεί μέρος του συνολικότερου έργου του Οικοτουριστικού Πάρκου Φαναρίου, που κατασκευάζει η ΕΤΑΔ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.