Προχωρα ο καθαρισμος του Τραυου και των υδατορεματων των καμενων περιοχων του Παπικιου

Ενεκρίθη η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου από την οικονομική επιτροπή της ΠΑΜ-Θ

Την διαγωνιστική διαδικασία εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Τραύου (Ασπροπόταμου), από τις κύριες τάφρους που συμβάλλουν σε αυτόν αλλά και από την κοίτη των υδατορεμάτων στις νότιες πλαγιές του Παπικίου όρους μεταξύ των οικισμών Πολυάνθου, Ληνού, Σώστη και Μεγάλου Πιστού, προϋπολογισμού 827.328 ευρώ με χρηματοδότηση από το Π.Π.Α ΠΑΜΘ 2021-2025 ενέκρινε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ την Τετάρτη.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, μετά τις φωτιές του Αυγούστου, ωρίμασαν τις διαδικασίες για την υλοποίηση των εργασιών καθαρισμού της κοίτης του ποταμού, με το έργο αν υλοποιείται το 2024.

Την ίδια ώρα προχωρούν οι εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας σε Σαλμώνη, Στρύμη, Βέννα, Εργάνη, Πελαγία, Ξυλαγανή, Μαυρομάτι Σκάλωμα, Λοφάριο, έπειτα από τις πλημμύρες του 2021, προϋπολογισμού 3,7 εκ. ευρώ, με ένα απο τα σημαντικότερα αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται στην Ροδόπη για την θωράκιση και προστασία των οικισμών, σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη, να ολοκληρώνεται στις αρχές του 2024.

Ακολουθούν εργασίες καθαρισμών σε ρέματα στα όρια της ΠΕ Ροδόπης, με νέο έργο, προϋπολογισμού 960.000 ευρώ, που έχει ήδη εγκριθεί και θα υλοποιηθεί το 2024.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.