Προχωρα με το βλεμμα στο μελλον το Νοσοκομειο Κομοτηνης

Μείωσε σημαντικά τις οφειλές του προς τους ιδιώτες, ενώ προχωρά η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 3,5 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

Περίπου 50 άτομα, ιατροί νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό, αναμένεται να ενισχύσουν τη στελέχωση του Νοσοκομείου το επόμενο διάστημα 

Τη θετική κατεύθυνση στην οποία κινείται το Νοσοκομείο Κομοτηνής επιβεβαίωσε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης, κατά την επίσκεψη του επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρου Θεοδωράκη.
 
«Υπάρχει πλέον η πρόθεση να ενισχυθεί το Νοσοκομείο,  και έχουμε χειροπιαστά γεγονότα και με τις προκηρύξεις που βγήκαν» σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης σημειώνοντας πως πέρα από το κτιριακό, που αποτελεί το πάγιο θέμα της δομής, θετικές εξελίξεις υπάρχουν στα υπόλοιπα πεδία, ιδιαίτερα σε αυτό του προσωπικού.
 
Στάθηκε δε ιδιαίτερα στο γεγονός πως στο τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο Κομοτηνής έχει μειώσει κατά πολύ τις οφειλές του σε προμηθευτές έχοντας «ψαλιδίσει» τα οφειλόμενά του από τα 4 εκ. ευρώ στις 500.000 ευρώ, έχοντας παράλληλα ξεκινήσει να πληρώνει τιμολόγια του Οκτωβρίου.
 
«Και χρήματα έρχονται από τον ΕΟΠΥΥ, και οι επιχορηγήσεις από το υπουργείο, σε όλους τους τομείς είμαστε καλά, στο μόνο στο οποίο έχουμε πρόβλημα είναι το κτιριακό, στο οποίο παλεύουμε να βρούμε και εκεί μια λύση» επισήμανε, τονίζοντας πως ελπίζουν σύντομα να δοθεί στο Υπουργείο Υγείας το δάνειο 2,5 δις ευρώ που έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη δημιουργία υγειονομικών δομών, το οποίο η ηγεσία του υπουργείου έχει δεσμευτεί πως θα κατευθυνθεί στη δημιουργία του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής. 

3,5 εκ. ευρώ σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό 

Παράλληλα το Νοσοκομείο Κομοτηνής θα προχωρήσει στο επόμενο διάστημα στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 3,5 εκ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ. Αυτό το ποσό αφορά στην προμήθεια ενός ψηφιακού μαστογράφου, παθολογοανατομικού εργαστηρίου, ενδοσκοπικού-γαστροσκοπικού μηχανήματος, δυο οφθαλομολογικών εδρών για τον εξοπλισμό τόσο του εξωτερικού ιατρείου όσο και της οφθαλμολογικής κλινικής, οδοντιατρικών εδρών, φορητών ακτινογραφικών μηχανήμάτων για τα ΤΕΠ, καρδιογράφων, απινιδωτών, υλικών για τα χειρουργεία, ειδικών κλινών για την καρδιολογική κλινική και μηχανήματος φακοθρυψίας για τον καταρράκτη.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 3,5 εκ. ευρώ, το 1,5 εκ. είχε εγκριθεί από την προηγουμένη διοίκηση του κ. Ναλμπάντη στα τέλη του 2015, ενώ ακόμα 2 εκ. ευρώ εγκρίθηκαν μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον κ. Φιλιππίδη. Για αυτό και για το πρώτο 1,5 εκ ευρώ αυτή τη στιγμή περιμένει το Νοσοκομείο την έγκριση σκοπιμότητας από το υπουργείο, ώστε να βγει το συντομότερο δυνατόν η προκήρυξη, ενώ για τα υπόλοιπα έχει υπάρξει προέγκριση, όμως η όλη διαδικασία θα πάρει ένα σημαντικό διάστημα. Εξ ου και ζητήθηκε από το υπουργείο να γίνει ιεράρχηση αναγκών και να προχωρήσει η περίοδός της έγκρισης. 

Ενίσχυση με 50 άτομα του Νοσοκομείου 

Την ίδια περίοδο προχωρά η ενίσχυση του νοσοκομείου και με προσωπικό, μιας και το επόμενο διάστημα περιμένουν περίπου 50 άτομα να προστεθούν στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Όπως γράφαμε και στην εφημερίδα μας, εγκρίθηκε από το υπουργείο η πρόσληψη 34 συμβασιούχων για το Νοσοκομείο Κομοτηνής, ενώ περιμένουν κάποιους ακόμα μόνιμους νοσηλευτές από παλαιότερες προκηρύξεις, πέντε μόνιμους γιατρούς από προκηρύξεις, καθώς και επικουρικό προσωπικό, που θα βοηθήσουν σημαντικά στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.