Προχωρα η νεα γεφυρα του Κοσμιου

Θα δημιουργηθεί στη θέση της παλιάς, ενώ θα κατασκευαστεί και ποδηλατόδρομος μέχρι αυτή

Από παρακείμενη ιρλανδική διάβαση θα γίνεται η κυκλοφορία όσο γίνονται οι εργασίες σε αυτή

Στην τελική ευθεία για την κατασκευή νέας γέφυρας στο Κόσμιο, που θα αντικαταστήσει την παλιά και θα έχει μεγαλύτερο πλάτος, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχήματος σε αυτή, μπήκε η Περιφέρεια ΑΜΘ, που προκήρυξε το έργο κατασκευής της, προϋπολογισμού 2,1 εκ. ευρώ.

Η νέα γέφυρα θα έχει αυξημένες διαστάσεις που εκτιμάται πως θα συντελέσουν στην ασφάλεια και τη βελτιωμένη διέλευσης των οχημάτων με μήκος 33 μέτρων και πλάτος 16,75 μέτρων εκ των οποίων τα 11 μέτρων καταλαμβάνονται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα 5,75 μέτρων από το πεζοδρόμιο και τον ποδηλατόδρομο. 

Θα κατασκευαστεί στη θέση της υπάρχουσας γέφυρας, η οποία είναι αρκετά παλαιά και εμφανίζει σημάδια καταπόνησης.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την βελτίωση τμήματος της επαρχιακής οδού από το ραδιοφωνικό σταθμό της Κομοτηνής έως την είσοδο του οικισμού του Κοσμίου, συνολικού μήκους 1 χιλιομέτρου, με την πρόσθετη κατασκευή ποδηλατοδρόμου πλάτους 2 μέτρων.

Για το διάστημα κατά το οποίο θα κατασκευάζεται η νέα γέφυρα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από ιρλανδική διάβαση επί του Τρελοχείμαρρου που βρίσκεται σε απόσταση 550 μέτρα ανατολικά της υπάρχουσας γέφυρας.

Η εν λόγω διάβαση δεν είναι προσπελάσιμη κατά την περίοδο έντονων βροχοπτώσεων, συνεπώς προβλέπεται ότι το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δώδεκα μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.