Προχωρα η κατασκευη δικτυων για το νεο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Παρά την στασιμότητα στο θέμα του διαγωνισμού, εντάχθηκαν στο προγραμματισμό και τα έργα φυσικού αερίου και τηλεφωνίας

Στην αύξηση του προϋπολογισμού για τις υποδομές του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής στα 5,5 εκ. ευρώ, ώστε να συμπεριληφθούν τα κόστη για την κατασκευή της σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου αλλά και με το δίκτυο τηλεφωνίας και την πρόσβαση στο διαδίκτυο, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ.

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό σχεδόν 5 εκ. ευρώ, και περιλάμβανε μεταξύ άλλων το έργο της κατασκευής οδικού δικτύου στην περιοχή, αλλά και τη σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, το οποίο θα υλοποιήσει ο Δήμος Κομοτηνής.

Ο διαγωνισμός για το έργο του οδικού δικτύου έχει ήδη ολοκληρωθεί, με την έκπτωση να μειώνει τον αρχικό προϋπολογισμό, στο οποίο όμως έρχονται να προστεθούν άλλα δύο έργα, αυτό της ΔΕΔΑ ΑΕ για την σύνδεση του Νέου Νοσοκομείου με Φυσικό Αέριο ύψους 798.643,36 ευρώ με ΦΠΑ, και του ΟΤΕ- COSMOTE για την σύνδεση Τηλεφωνίας, Διαδικτύου και το H-cloud ύψους 132.160,00 ευρώ με ΦΠΑ.

Έτσι το συνολικό ποσό, με τα νέα δεδομένα, διαμορφώνεται στα 5.522.684,99 ευρώ, με τα έργα να προχωρούν κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κινήσεις αυτές, όπως και η πρόσφατη παραχώρηση χώρου από το Δήμο Κομοτηνής για να λειτουργήσει εργοτάξιο στην περιοχή, αποτελούν κομμάτι της προσπάθειας των τοπικών αρχών να δείξουν τη δέσμευσή τους στην κατασκευή του νέου Νοσοκομείου, παρά την ακύρωση του διαγωνισμού από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που φέρεται να αναζητά τρόπους να επανεκκινήσει τη διαδικασία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.