Προχωρα η εγκατασταση πυργισκων παροχης νερου και ηλεκτρικου ρευματος σε Φαναρι και Ιμερο

Μέσω του έργου που θα πραγματοποιήσει το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων

Το πρώτο από τα δύο σκέλη αναβάθμισης στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος και στα αλιευτικά καταφύγια Αβδήρων, Φαναρίου, Ίμερου προχωρά από το Λιμενικό ταμείο Αβδήρων, με την προμήθεια και εγκατάσταση πυργίσκων παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος σε σκάφη.

Το έργο, που έχει ήδη ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιεία και Θάλασσα, έχει σαν στόχο να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα κάθε χρήσης σκάφη (αναψυχής, επαγγελματικά – τουριστικά, εμπορικά και αλιευτικά) που ελλιμενίζονται στους χώρους ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ταμείο προχώρησε στην σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης, μιας και ο Δήμος Αβδήρων διαθέτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις (τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες, αποφαινόμενα όργανα, αναγκαία στελέχωση κλπ) για την υλοποίηση της.

Το δεύτερο σκέλος αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση ιστών φωτισμού και φωτιστικών σωμάτων, που αναμένεται να προχωρήσει σύντομα, και σε αυτή. Αξίζει να σημειωθεί πως τα έργα αυτά πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023, όταν ολοκληρώνεται η προγραμματική περίοδος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.