Προχωρα η αποκρατικοποιηση της Εγνατιας Οδου

Βρίσκεται ανάμεσα στις 19 αποκρατικοποιήσεις που φέρεται να εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΟΙΠ

Η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα φέρεται να περιλαμβάνεται στο νέο σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας (Asset Development Plan- ADP), που εγκρίθηκε τη Δευτέρα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναμένεται άμεσα. Το σχέδιο περιλαμβάνει συνολικά 19 ιδιωτικοποιήσεις.
 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες για την Εγνατία και τους κάθετους άξονές της, που θα παραχωρηθούν για 35 χρόνια, στο ADP σημειώνεται ότι οι τρεις σύμβουλοι (νομικός, τεχνικός, οικονομικός) θα προσληφθούν μέσα στον Μάιο, ενώ ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, αναφέρεται ότι εκκρεμούν μία σειρά από δράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.
 
Να υπενθυμίσουμε πως για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας είχε τεθεί ως προϋπόθεση η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων σε όλο το μήκος της, όμως πρόσφατα αυτό είχε τεθεί σε αμφισβήτηση από τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών που δεν επιτρέπει την δημιουργία νέων διοδίων μιας και θα αντικατασταθούν σε βάθος χρόνου με ηλεκτρονικά.
 
Πέραν της Εγνατίας φαίνεται ότι προχωρούν ακόμα 18 ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ των οποίων είναι τα ΕΛΤΑ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΛΠΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΔΕΣΦΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.