Προχωρα η αντιπλημμυρικη θωρακιση του Βορειου Τομεα της Κομοτηνης

Θα κατασκευαστεί αποστραγγιστική τάφρος παράλληλα με το Στρατόπεδο Παράσχου

Να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τις έντονες βροχές στο βόρειο κομμάτι της Κομοτηνής, που εντείνονται από την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου στο Στρατόπεδο Παράσχου θέλει ο Δήμος Κομοτηνής.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου ενέκρινε τους όρους προκήρυξης για το έργο προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ με τίτλο «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ», το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΠΕΠ ΑΜΘ.

Οι παρεμβάσεις στην περιοχή παρέμβασης (κατάντη του Πεδίου Βολής και κατάντη του στρατοπέδου «ΛΓΟΥ (ΠΖ) Παράσχου») κρίνονται απαραίτητες καθώς οι εν λόγω περιοχές έχουν πληγεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας από πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα σε όλη τη βόρεια Κομοτηνή.

Επιπλέον οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις αποτελούν έργα ανάπτυξης και υποδομής, αναβαθμίζοντας το υφιστάμενο δικτύων όμβριων, στο ευρύτερο πλαίσιο προστασίας των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος.

Αποστραγγιστική τάφρος στο πεδίο βολής

Στην περιοχή του πεδίου Βολής θα κατασκευαστεί αποστραγγιστική τάφρος από σκυρόδεμα και το μήκος αυτής θα ανέρχεται στα 1.500 μέτρα. Ο άξονας της αποστραγγιστικής τάφρου θα είναι παράλληλος με την οδό της βόρειας παράκαμψης της Κομοτηνής.

Η βασική διατομή της αποστραγγιστικής τάφρου είναι τραπεζοειδής μορφής με πλάτος πυθμένα 2 μέτρα, ύψος 1 μέτρου.

Στο πέρας της τάφρου θα υπάρχει σύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο ομβρίων, όπου θα διοχετεύονται τα νερά και θα καταλήγουν στον φυσικό αποδέκτη.

Σε όλο το μήκος της αποστραγγιστικής τάφρου θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο, κράσπεδο και μεταλλικό κιγκλίδωμα για την ασφάλεια των πεζών με σκοπό την πρόσβαση της τάφρου σε όλο το μήκος της.

Κανάλια μετά το Στρατόπεδο Παράσχου

Στην περιοχή του Στρατοπέδου «ΛΓΟΥ» (ΠΖ) Παράσχου θα κατασκευαστούν δύο κανάλια. Το μήκος του καναλιού του τμήματος Α θα είναι 138,40 μέτρα ενώ του καναλιού του τμήματος Β θα είναι 363,30 μέτρα. Οι διαστάσεις των καναλιών θα έχουν πλάτος 0,60 μέτρα, βάθος 0,65 μέτρα.

Για την προστασία των διερχομένων οχημάτων και ανθρώπων θα τοποθετηθεί στο άνω τμήμα και σε όλο το μήκος του καναλιού μεταλλική σχάρα υδροσυλλογής. Στο νοτιανατολικό σημείο της περιοχής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση του χωματόδρομου με την οδό Αγίας Βαρβάρας υφίσταται φρεάτιο συλλογής στο οποίο θα καταλήγουν τα κανάλια. Στη συνέχεια τα όμβρια ύδατα θα παροχετεύονται μέσω του φρεατίου συλλογής προς το υφιστάμενο δίκτυο ομβρίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.