Προχωρα γοργα η απομακρυνση της πεσμενης γεφυρας του Κομψατου

Αφαιρέθηκε όλο το πάνω τμήμα, και ξεκίνησε και η απομάκρυνση των βάθρων

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η αποξήλωση της πεσμένης γέφυρας του Κομψάτου, μια διαδικασία που πρέπει να ολοκληρωθεί πριν ξεκινήσει η κατασκευή της νέας, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να γίνει πιο σταθερή.

Ήδη έχει αφαιρεθεί όλο το πάνω τμήμα της γέφυρας, ενώ τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης και των πυλώνων, καθώς και η εκκαθάριση της κοίτης του ποταμού, μιας και για να ολοκληρωθεί η εργασία της απομάκρυνσης, μεγάλες ποσότητες χώματος τοποθετήθηκαν κάτω από τη γέφυρα, ώστε να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση τα μηχανήματα.

Με το πάνω μέρος να έχει απομακρυνθεί, απομένουν οι πυλώνες στήριξης, η μετακίνηση του ανατολικού εξ αυτών είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της γέφυρας.

Τα νέα τμήματα προβλέπεται να είναι «πασσαλωμένα», ώστε να μην επηρεάζονται από την ροή του ποταμού, ενώ η Περιφέρεια έχει μελέτες για την λειτουργία αναβαθμού που θα μειώσει την ένταση της ροής πριν τη γέφυρα.

Με δεδομένο ότι η διαδικασία κατασκευής της γέφυρας εξαρτάται και από τις εποχές, μιας και ο Κομψάτος τον Χειμώνα είναι πολύ πιο φουσκωμένος από ότι τώρα, η ταχεία πρόοδος υπόσχεται πως σύντομα θα δούμε όλα τα παλιά στοιχεία της γέφυρας να απομακρύνονται, και να προετοιμάζεται η κοίτη για τα καινούρια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.