Προχωρα μπροστα το πειραματικο ΔΙΕΚ Κομοτηνης

Γιορτή για την ολοκλήρωση της χρονιάς στο μεγαλύτερο, από άποψη καταρτιζομένων και ειδικοτήτων, ΔΙΕΚ της ΑΜΘ

Σε συνεργασία με το ΔΙΠΑΕ ξεκινά η πειραματική ειδικότητα «Στέλεχος ψηφιακού μάρκετινγκ στο ηλεκτρονικό εμπόριο» την επόμενη χρονιά

Με το βλέμμα σε ένα ακόμα καλύτερο και πιο δημιουργικό μέλλον έκλεισε μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά το Πειραματικό ΔΙΕΚ Κομοτηνής, το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του στο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ.

«Συντελέστηκε ένα αξιόλογο παραγωγικό έργο, και υλοποιήθηκαν πολλές δράσεις εξωστρέφειας» σημείωσε η κ. Αιμιλία Καζάκου, διευθύντρια του Πειραματικού ΔΙΕΚ Κομοτηνής, που τόνισε πως το επιδιώκουν μια και αφορά και την εμπλοκή και προβολή των σπουδαστών τους προς την αγορά εργασίας στην οποία θα κληθούν να απασχοληθούν.

Φέτος είχαν πάνω από 200 σπουδαστές, σε 8 ειδικότητες, με 5 να συνεχίζουν και του χρόνου. Λειτούργησαν τμήματα Φυσικοθεραπευτών, Αισθητικής, Κομμωτικής, Σεφ, Διοίκησης Οικονομίας, και συνεχίζουν οι νέες 8 ειδικότητες, οι οποίες εντάχθηκαν όλες στο Παράλληλο Μηχανογραφικό.

Πειραματική ειδικότητα από τη νέα χρονιά

Όπως ανέφερε, ήδη σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας παρατηρείται μια αύξηση της τάξης 36% στις θέσεις που διατίθενται πανελλαδικά, μεταξύ των οποίων Τεχνικός Μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και Μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αεριού, Στέλεχος διατροφής και διαιτολόγιας, Τεχνικός μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef), Ειδικός αισθητικής & τέχνης του μακιγιάζ, Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας, Τεχνικός κομμωτικής τέχνης και Βοηθός παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας.

Ειδική μνεία έκανε η κ. Καζάκου στην πειραματική ειδικότητά τους που ξεκινά την επόμενη χρονιά, Στέλεχος ψηφιακού μάρκετινγκ στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με το ΔΙΕΚ Κομοτηνής να είναι το μοναδικό που την έχει στην ΑΜΘ, στην οποία θα διδάσκουν καθηγητές του ΔΙΠΑΕ μέσα από μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε με το Τμήμα Διοίκησης, Μάρκετινγκ και του Τουρισμού του ΔΙΠΑΕ.

Μέσα από αυτό ελπίζουν στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων στο ψηφιακό μάρκετινγκ και γενικότερα το ψηφιακό επιχειρείν, μια ανάγκη που διαπιστώθηκε πόσο έντονη είναι κατά τη διάρκεια της Πανδημίας.

Βελτίωση για τις υποδομές

Το ΔΙΕΚ θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα, με τη βοήθεια του Δήμου Κομοτηνής, σε εργασίες για τη βελτίωση των υποδομών του και τη διαμόρφωση αιθουσών για την καλύτερη λειτουργία των ειδικοτήτων του.

Όπως τόνισε η κ. Καζάκου βρίσκονται σε επαφές εδώ και 6 μήνες με το Δήμο Κομοτηνής, σημειώνοντας πως είναι ένας τομέας στον οποίο βοήθησε το γεγονός ότι το ΔΙΕΚ έγινε πειραματικό, μιας και έχει πρόσβαση σε διαφορετικές χρηματοδοτήσεις.

«Θεωρώ ότι αξίζει το ΔΙΕΚ Κομοτηνής. Πέρα από το ότι είναι το κέντρο της Περιφέρειας, είμαστε το ΔΙΕΚ με τον μεγαλύτερο αριθμό καταρτιζόμενών και ειδικοτήτων στην ΑΜΘ» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.