Προ των πυλων κακοκαιρια διαρκειας

Το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας

Για νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο, με βροχές, ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια, προειδοποιούν μετεωρολόγοι.

Μπορεί σήμερα, ανήμερα των Θεοφανίων ο καιρός να θυμίζει άνοιξη, ωστόσο από αύριο μέχρι τα τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ξαναέρχεται ο χειμώνας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ένα βαρομετρικό χαμηλό μετατοπίζεται προς τα νοτιοανατολικά τμήματα της Μεσογείου και αυτό θα επιδεινώσει τον καιρό.

Κακοκαιρία διαρκείας

Όπως είπε, o καιρός θα αλλάξει από αύριο, Παρασκευή, με την κακοκαιρία να γίνεται εντονότερη από το Σαββατοκύριακο και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη.

Ειδικά για αύριο, Παρασκευή, ο μετεωρολόγος, είπε ότι θα έχουμε βροχές, περισσότερες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ μέσα στην ημέρα και προς το απόγευμα οι βροχές θα επεκταθούν προς τα κεντρικά ηπειρωτικά με τους ανέμους να στρέφονται σε βοριάδες προς το βράδυ.

Η κακοκαιρία, θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο με αρκετές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις όχι, όμως, σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα αλλά σε ορεινές περιοχές.

Ο καιρός την Παρασκευή

Η ΕΜΥ, για αύριο Παρασκευή, αρχικά στα δυτικά, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο γρήγορα θα στραφούν ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα φθάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 ενώ στην ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.