«Πρεμιερα» σημερα για την ενισχυτικη διδασκαλια στη Ροδοπη

Τοποθετούνται οι 14 εκπαιδευτικοί και αναλαμβάνουν υπηρεσία στα 5 ΣΚΕΔ

Από σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου, ξεκινά η διδασκαλία των μαθημάτων στην Ενισχυτική Διδασκαλία, όπως προκύπτει από εγκύκλιο της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας του Υπουργείου Παιδείας προς τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και προς τα Γυμνάσια της χώρας. Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων, προέβησαν στην επιλογή των διδασκόντων που θα απασχοληθούν στο Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.
 
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ανήρτησε στην ιστοσελίδα της τα ονόματα όλων των αιτούντων εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας τα ονόματα των 14 συνολικά επιλεγέντων. Σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες, οι αιτούντες με ειδικότητα ΠΕ02 (Φιλόλογοι) ήταν συνολικά 41 και εξ αυτών επελέγησαν οι εξής 6: Ζάρρα Μαρία, Αραμπατζή Αντιγόνη, Νεστορίδου Χρυσούλα, Κοψύδα Αικατερίνη, Μπαλγκουρανίδου Χρυσούλα και Στεφανίδου Σουλτάνα. Από την ειδικότητα ΠΕ03(Μαθηματικοί) επιλεγέντες ανάμεσα σε 10 αιτούντες είναι οι εξής 5 εκπαιδευτικοί: Πανδρεμένου Ευαγγελία, Κερζεβάνης Ιωάννης, Μαρκίδης Κωνσταντίνος, Κουρνα Σταυρούλα και Νικολακάκης Κωνσταντίνος. Από τις ειδικότητες ΠΕ 04.01 και ΠΕ 04.02 (Φυσικοί και Χημικοί αντίστοιχα) κατατέθηκαν συνολικά 6 αιτήσεις, για να επιλεγούν 3 εκπαιδευτικοί, οι Τολούδης Παναγιώτης, Κόψα Μαρια(Φυσικοί) και Κελεπίρη Ζωή (Χημικός).
 
Οι επιλεγέντες, που ενημερώθηκαν για τη σειρά κατάταξής τους από τον αναρτημένο πίνακα, όφειλαν να παρουσιαστούν σήμερα το πρωί στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με σκοπό να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση τοποθέτησης σε ΣΚΕΔ ή σε ομάδα ΣΚΕΔ, ώστε να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις και να υπογραφούν οι συμβάσεις εργασίας. Μέσα στην ημέρα προβλέπεται να αναλάβουν υπηρεσία και να ξεκινήσει η διδασκαλία των μαθημάτων, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα των ΣΚΕΔ.
 
Υπενθυμίζεται ότι στη Ροδόπη θα λειτουργήσουν συνολικά 5 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, 2 στην Κομοτηνή και 3 στην περιφέρεια του νομού. Ειδικότερα τα 2 ΣΚΕΔ της Κομοτηνής θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου και του 3ου Γυμνασίου, ενώ τα υπόλοιπα 3 θα λειτουργήσουν στις οικείες σχολικές μονάδες της Ξυλαγανής, των Σαπών και της Οργάνης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.