«Πρεμιερα» με τεχνη στις Πανελλαδικες

«Πρεμιέρα» χθες για τους μαθητές που εξετάζονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις και το θέμα, που «έπεσε» στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αφορούσε το πανανθρώπινο μήνυμα της Τέχνης. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για ένα απόσπασμα από το έργο της Ελένης Γλύκατζη- Αρβελέρ «Πολιτισμός και Ελληνισμός- Προσεγγίσεις», ένα κείμενο απαιτητικό όπως εκτιμήθηκε από τους μαθητές, αλλά σίγουρα προσιτό για όσους το είχαν μελετήσει επαρκώς.

Στη Ροδόπη στην πρώτη μέρα των εξετάσεων οι διαδικασίες κύλησαν ομαλά, χωρίς να διαπιστωθούν ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην έναρξη, ενώ ακολούθησε η συγκέντρωση των γραπτών στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και κατόπιν η αποστολή τους στα βαθμολογικά κέντρα. Περί τους 740 ήταν οι μαθητές των γενικών λυκείων, που συμμετείχαν στις εξετάσεις συνολικά στο νομό, ενώ σήμερα πρόκειται να «πέσουν στη μάχη» και οι συνάδελφοί τους από τα τεχνικά λύκεια.

Μήνυμα ΕΛΜΕ Ροδόπης προς τους μαθητές

Με μήνυμά της η ΕΛΜΕ Ροδόπης εύχετα καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στις εξετάσεις. Στο μήνυμα τονίζονται τα εξής:

«Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ως εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που μοιραστήκαμε για πολλά χρόνια τις αγωνίες και τις ελπίδες δεκάδων υποψηφίων, θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτή η δοκιμασία, όσο σημαντική και αν είναι για το μέλλον σας, δεν αποτελεί τη μοναδική μάχη που θα δώσετε στη ζωή σας.
Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε την πεποίθησή μας ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν έναν από τους πιο αξιόπιστους θεσμούς στην ελληνική κοινωνία, με καθοριστική συμβολή σ’ αυτό της υπεύθυνης διαχρονικά στάσης των εκπαιδευτικών.
Το Υπουργείο Παιδείας, σεβόμενο τους μόχθους και τις αγωνίες σας, καθώς και τις οικονομικές θυσίες των γονιών σας, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, ελπίζουμε ότι θα λάβει κι εφέτος όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων.
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλες και όλους!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.