«Πρασινο φως» απο το Υπουργειο για την εναρξη των διαδικασιων αναπαλαιωσης του Παλαιου Δικαστικου Μεγαρου Κομοτηνης

Σε σοβαρή βάση και οι συζητήσεις για την ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα - Με στόχο την επαναλειτουργία του ως δεύτερης έδρας των δικαστικών υπηρεσιών της περιοχής μας

Ένα βήμα πριν την επίτευξη του βασικού του στόχου για τη φετινή χρονιά, που δεν είναι άλλος από την αναπαλαίωση του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής,  όπως αυτός είχε τεθεί και δια στόματος του Προέδρου του κ.Γιώργου Κυμπαρίδη κατά την κοπή της βασιλόπιτας τον Ιανουάριο του 2015, είναι πλέον ο Δικηγορικός Σύλλογος Κομοτηνής.
 
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Εφετών του Εφετείου Θράκης κ. Χρήστο Τζανερίκο αλλά και τον πρώην υφυπουργό δικαιοσύνης κ.Γιώργο Πεταλωτή  -ο τελευταίος επί προεδρίας του  είχε επίσης θέσει το θέμα  της αναγκαιότητας αναπαλαίωσης και επαναλειτουργίας του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου της πόλης μας, ως κτιρίου ιδιαίτερης ιστορικής αξίας που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί,- συναντήθηκαν  την Πέμπτη, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου έλαβαν τη θετική απόκριση τόσο για την έναρξη των εργασιών για την περαιτέρω «θωράκιση» της υφιστάμενης υποδομής ώστε αυτή να μην αποσαρθρωθεί εντελώς όσο και για την έναρξη των διαδικασιών για την ένταξη του έργου πλήρους αναπαλαίωσης της σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
 
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κυμπαρίδης  μιλώντας στον «ΠτΘ», μετά και την προχθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες της θωράκισης της υφιστάμενης δομής, ξεκινώντας από τις εργασίες αποκατάστασης του θόλου ώστε να μην εισέρχονται νερά στο κτίριο. Για τον σκοπό μάλιστα αυτό χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής αναμενόταν να συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ.Χρήστο Μέτιο για τον συντονισμό των εργασιών συντήρησης, καθώς θα πρέπει πρώτα να καταρτιστεί σχετική μελέτη από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας.  
 
Το θετικότερο από την εν λόγω συνάντηση, σύμφωνα με τον ίδιο, αφορά  λοιπόν στο πράσινο φως που έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου για την έναρξη των συζητήσεων σε σοβαρή βάση για την ένταξη του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα  αλλά και την επαναλειτουργία του ως δεύτερης έδρας των δικαστικών υπηρεσιών της περιοχής μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.