«Πρασινο φως» απο το ΥΠΕΣ για προσληψεις ανταποδοτικων σε δημους της Ροδοπης

11 στον Δήμο Ιάσμου, 13 στον Δήμο Κομοτηνής

Το πράσινο φως για προσλήψεις 2.044 συμβασιούχων σε Δήμους έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, με την αριθμ. 34431/5.5.2021 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε την 6η Μαΐου, εγκρίθηκε η πρόσληψη 2.044 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας έως οκτώ μήνες, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα Δήμων.

Προκαλείται δαπάνη 19.168.632,00 ευρώ περίπου σε βάρος των προϋπολογισμών των εν λόγω Δήμων, η οποία θα αντιμετωπισθεί αποκλειστικά από ίδια έσοδα ανταποδοτικού χαρακτήρα που εισπράττουν οι συγκεκριμένοι Δήμοι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για τις αντίστοιχες με την πρόσληψη παρεχόμενες υπηρεσίες.

Επισημαίνεται ότι, δεδομένης της έγκρισης του Υπουργού, για την εξέλιξη των διαδικασιών προσλήψεων στο εξής (π.χ. υποβολή αιτήσεων κλπ), οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν και να ενημερώνονται από τους Δήμους για τους οποίους εγκρίθηκαν οι συγκεκριμένες προσλήψεις.

Η απόφαση αφορά και δύο δήμους της Ροδόπης. Συγκεκριμένα την έγκριση για πρόσληψη 13 ατόμων έλαβε ο δήμος Κομοτηνής όπως επίσης και ο Δήμος Ιάσμου για την πρόσληψη 11 ατόμων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.