Πρακτικη στο Δημο Κομοτηνης για 10 φοιτητες του τμηματος Ιστοριας και Εθνολογιας

Την έγκρισή του για τη συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής με το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας έδωσε την Δευτέρα 28 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Όπως τονίστηκε, το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Δ.Π.Θ. για την υλοποίηση πρακτικής άσκησης των φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μπορεί να διαθέσει μέχρι και δέκα φοιτητές, οι οποίοι θα υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν μηνιαία πρακτική άσκηση στους φορείς του Δήμου και στις ώρες που θα καθορίσουν οι ίδιοι οι φορείς. Οι ασκούμενοι θα εργάζονται στον χώρο του επιλεγμένου φορέα τηρώντας το ωράριο λειτουργίας και τις επίσημες για αυτόν αργίες.
 
Στόχος της πρακτικής άσκησης είναι η εξάσκηση των φοιτητών σε αντικείμενα απασχόλησης που συνδέονται με τις επιστημονικές ειδικεύσεις που προσφέρει το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ, όπως η έρευνα και η μελέτη της ελληνικής ιστορίας, της αρχαιολογίας, της λαογραφίας, των κοινωνικών, επαγγελματικών και άλλων τοπικών παραδόσεων, της τέχνης και γενικότερα του πολιτισμού με έμφαση στο τοπικό επίπεδο. Άλλωστε μια τέτοια συνεργασία θα είναι πολύτιμη για την αμεσότερη σύνδεση του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας με την τοπική κοινωνία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.