Πραγματοποιηθηκε το 6ο Γενικο Ιερατικο Συνεδριο των Κληρικων της ΙΜΜΚ

«Οι νέοι μας και η συνάντηση μαζί τους στην οικογένεια, στην Ενορία, στην Εξομολόγηση» το κεντρικό θέμα του συνεδρίου

Την Τρίτη του Αντιπάσχα 3 Μαΐου 2022, διοργανώθηκε στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στο Κρυονέρι Ροδόπης, το 6ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, του οποίου προστάτης ανακηρύχθηκε το έτος 2016, ο Άγιος Ιερομάρτυς Κύριλλος ο Στ , Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Αδριανουπολίτης, κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος.

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιον: «Άξιον Εστί», εντός των Κατασκηνώσεων, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των Αρχιερατευσάντων, Ιερατευσάντων και Διακονησάντων στην Ιερά Μητρόπολη.

Την έναρξη του Συνεδρίου προλόγισε ο Σεβασμιώτατος. Μητροπολίτης μας και εν συνεχεία προσκάλεσε στο βήμα τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μίλκα Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο οποίος ορίσθηκε Κεντρικός ομιλητής του φετινού Γενικού Συνεδρίου και ανέπτυξε το θέμα : «Οι νέοι μας και η συνάντηση μαζί τους στην οικογένεια, στην Ενορία, στην Εξομολόγηση».

Μετά την ενδιαφέρουσα και άκρως εποικοδομητική ομιλία, αντιλλάγησαν ερωτήματα και απόψεις μεταξύ των Κληρικών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ευχόμενος σε όλους τους Κληρικούς υγεία και τον θείο φωτισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.