Ποσο ασφαλεις ειναι οι παιδικες χαρες του Δημου Κομοτηνης;

Με αφορμή το σπάσιμο δοκού κούνιας σε παιδική χαρά της Κομοτηνής

Το θέμα της ασφάλειας των παιδικών χαρών στο Δήμο Κομοτηνής, με αφορμή πρόβλημα που προέκυψε σε παιδική χαρά όταν «έφυγε» μια σιδερένια δοκός μιας κούνιας με αποτέλεσμα να υπάρξει τραυματισμός, ευτυχώς από ό,τι φαίνεται ελαφρός, παιδιού, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Τετάρτη.

Το επεισόδιο έδωσε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να ρωτήσει τη δημοτική αρχή τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και γενικότερα για την ασφάλεια των παιδικών χαρών.

Για το συμβάν, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης σημείωσε πως ο Δήμος πιστοποιεί τις παιδικές χαρές, ενώ προχωρά στην πιστοποίηση και των αθλητικών του χώρων, κάτι το οποίο δεν γίνεται παντού.

Στη συγκριμένη περίπτωση η σιδερένια δοκός έσπασε, δεν υπήρξε κάποιος σημαντικός τραυματισμός, και κάλεσαν την εταιρεία που κατασκεύασε το παιχνίδι για να κάνουν αυτοψία και να κρίνουν γιατί είχαμε την αστοχία υλικού, ανέφερε ο δήμαρχος.

Σημείωσε πάντως πως τόσο οι παιδικές χαρές όσο και οι αθλητικοί χώροι του Δήμου βανδαλίζονται συνεχώς, ένα πρόβλημα που υπάρχει σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, όμως θα γνωρίζουν περισσότερα όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των εταιρειών.

Τόνισε δε πως σε όλες τις παιδικές χαρές γίνεται τακτικός έλεγχος, μιας και θα πρέπει να διατηρήσουν την πιστοποίησή τους.

Για το θέμα παρενέβησαν αρκετοί Σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων ο κ. Γιώργος Λουτατίδης, ο οποίος σημείωσε πως έχει παρατηρήσει, αλλά και του έχουν αναφέρει, πως πολλές παιδικές χαρές καταπονούνται από μεγαλύτερα παιδιά.

Πρότεινε δε καλύτερο φωτισμό τους τις νύχτες, ώστε να καταστούν λιγότερο ελκυστικές προς τους εφήβους.

Από την πλευρά του ο κ. Στράτος Τσακιρίδης, ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τόνισε πως υπάρχουν πολλά προβλήματα βανδαλισμού σε σχολεία, με καθημερινές φθορές και βλάβες που δεν σταματούν. Σημείωσε δε πως μιας και η αστυνόμευση δεν είναι δυνατή, θα πρέπει να υπάρξει και ευαισθητοποίηση στους γονείς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.