ΠΟΣΔΕΠ: Καθολικη η απορριψη του νομοσχεδιου Κεραμεως για τα Πανεπιστημια

«Νόμοι χωρίς προηγούμενο ουσιαστικό διάλογο και συγκλίσεις είναι συνήθως βραχύβιοι»

Να μην καταθέσει το ν/σ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καλεί ομόφωνα την κυβέρνηση η ΠΟΣΔΕΠ και ζητά να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και οργανωμένος διάλογος για την υιοθέτηση ενός πλαισίου που να συγκεντρώνει τη συναίνεση.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΔΕΠ συγκέντρωσε τις αποφάσεις Συγκλήτων, πανεπιστημιακών οργάνων, ομοσπονδιών και συλλόγων της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και ένα μικρό μέρος της αρθρογραφίας επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια. Όπως φαίνεται από τα δημοσιεύματα αυτά οι αντιρρήσεις που προβάλλονται είναι ουσιώδεις και η απόρριψη του νομοσχεδίου είναι καθολική.

Η ΠΟΣΔΕΠ είχε ζητήσει να συμβάλει στη διαμόρφωσή του θεσμικού πλαισίου για τα πανεπιστήμια, ώστε αυτό να αποτελεί προϊόν συγκλίσεων και συναινέσεων, οι οποίες είναι προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα των νομοθετικών ρυθμίσεων και μεταρρυθμίσεων.

Έλλειψη διαλόγου με την κυβέρνηση

«Επανειλημμένα διαμαρτυρηθήκαμε για την έλλειψη διαλόγου εκ μέρους του Υπουργείου και προειδοποιήσαμε ότι νόμοι χωρίς προηγούμενο ουσιαστικό διάλογο και συγκλίσεις είναι συνήθως βραχύβιοι και συχνά ανατρέπονται από τον επόμενο υπουργό. Δυστυχώς η Υπουργός Παιδείας εκώφευσε. Το νομοσχέδιο αυτό δεν έχει προοπτική» επισημαίνει η  ΠΟΣΔΕΠ σε ανακοίνωσή της και ομόφωνα καλεί την κυβέρνηση να μην το καταθέσει και ζητά να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και οργανωμένος διάλογος με χρονοδιάγραμμα, με όλους τους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας, για την υιοθέτηση ενός πλαισίου που να συγκεντρώνει τη συναίνεση, η οποία είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστήμιου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.