Πως θα προχωρησει η αναπλαση της Δημοτικης Αγορας Κομοτηνης

Συνεργασία με τους επαγγελματίες της και με τον ανάδοχο για να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση

Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της Δημοτικής Αγοράς Κομοτηνής, αλλά και τον ανάδοχο που θα την αναλάβει, θα αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσει η ανάπλασή της, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Όπως είναι γνωστό, το έργο της ανακαίνισης έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ώστε να δημιουργηθεί μια σύγχρονη Δημοτική Αγορά, που θα δέσει με το ιστορικό κέντρο που αναβαθμίζεται παράλληλα με αυτή.

Με αφορμή λοιπόν μια τυπική αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, ο επικεφαλής της παράταξης Σύμπραξη Προοπτικής κ. Αντώνης Γραβάνης, ρώτησε σε ποιο σημείο βρίσκεται ο Δήμος με την ανακαίνιση, πότε θα ξεκινήσει, αλλά και πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνει κλειστή η Αγορά.

Σε απάντηση ο Αντιδήμαρχος έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου τόνισε πως είναι έτοιμοι να το δημοπρατήσουν, και ήδη έχει γίνει επαφή με τη διαχειριστική του αρμόδιου Υπουργείου, ώστε να συμπληρώσουν ένα υποέργο με φωτοβολταϊκά για να ξεπεράσει το έργο τα 5 εκ. ευρώ και να μην έχει πρόβλημα να γίνει έργο γέφυρα για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Όσο για το πώς θα υλοποιηθεί η ανακαίνιση και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, θα αποφασιστεί όταν αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες ώστε να υπάρξουν και οι όποιες δεσμεύσεις για την πορεία του έργου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.