Πως να αποφευγουν τις απατες γνωρισαν τα μελη του 1ου ΚΑΠΗ

Μέσα από ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν Αστυνομία και Αντιδημαρχία Πρώιμης, Παιδικής και Τρίτης Ηλικίας

Τρόπους με τους οποίους μπορούν να αποφύγουν απάτες και κλοπές γνώρισαν τα μέλη του 1ου ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής το πρωί της Δευτέρας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με ομιλητή τον Αστυνόμο Β΄ Γεώργιο Μωραΐτη του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πρώιμης, Παιδικής και Τρίτης Ηλικίας κ. Στράτος Τσακιρίδης, θέλησαν να κάνουν μια ενημέρωση για το θέμα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, για τα φαινόμενα αυτά, όπου κάποιοι προσπαθούν να αποσπάσουν με δόλιο τρόπο χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.

Θεώρησε σημαντικό το γεγονός ότι η προσέλευση από το κοινό ήταν μεγάλη, ελπίζοντας πως θα μπορέσουν να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα του προβλήματος.

Έξαρση των απατών

Στην ομιλία του ο κ. Μωραΐτης έδωσε συμβουλές προς τα άτομα τρίτης ηλικίας, επισημαίνοντας πως έχει παρατηρηθεί μεγάλη έξαρση των απατών κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος, ότι δηλαδή ένα συγγενικό μέλος έχει πέσει θύμα του. Σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζονται ως εκπρόσωποι φορέα ή Συλλόγου για οικονομική βοήθεια.

Επειδή λοιπόν έχει παρατηρηθεί πως οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας είναι πιο εύκολο να πειστούν, γίνεται αυτή η ενημέρωση, της οποίας είχε προηγηθεί μια ενημέρωση στο 2ο ΚΑΠΗ, ώστε να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν τους ηλικιωμένους για να μειωθεί αυτό το φαινόμενο.

Πέρα από το θέμα των απατών, έκανε αναφορά και στο θέμα της προστασίας του σπιτιού τους, για την ασφάλεια της πόρτας και των παραθύρων. Για όλα αυτά ο κ. Μωραΐτης έδωσε και παραδείγματα, μιας και τέτοιες περιπτώσεις έχουν δυστυχώς συμβεί και στην περιοχή μας, όπου τρεις με τέσσερις εγκληματικές ομάδες πιάστηκαν από την αστυνομία.

Ζήτησε επίσης από τους ηλικιωμένους ακόμα και αν έγινε απόπειρα να τους εξαπατήσουν, χωρίς επιτυχία, να ενημερώνουν την υπηρεσία, ώστε να μπορέσουν να διερευνήσουν την υπόθεση και να προλάβουν επιτυχείς εξαπατήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.