Πορεια στο Τουρκικο Προξενειο Κομοτηνης απο Κυπριους φοιτητες (+Βιντεο)

35 χρόνια μετά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Την καθιερωμένη αντικατοχική πορεία προς το Τουρκικό προξενείο, 35 χρόνια μετά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντεγκτάς, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου Κύπριοι φοιτητές της Κομοτηνής και της Ξάνθης, θέλοντας να περάσουν προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν ξεχνά.

Η πορεία ξεκίνησε από την παλιά Νομική και κατέληξε στο Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, μπροστά από το οποίο για ακόμα μια φορά βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη, που δεν επέτρεψε στην πορεία να φτάσει μέχρι το προξενείο, ενώ η ανάρτηση των ψηφισμάτων έγινε ξανά σε πίνακα που είχε τοποθετηθεί για αυτό το σκοπό έξω από το Προξενείο.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Κομοτηνής (ΦΕΚΚΟΜ) κ. Μαργαρίτα Κυριακίδου αγωνίζονται γιατί η Κύπρος είναι ένα κράτος, και όχι δύο, η Λευκωσία είναι μία και όχι δύο, ο Απόστολος Ανδρέας και όλες οι λεηλατημένες εκκλησίες περιμένουν τις καμπάνες της ανα΄στασης, ενώ δικαιούνται να γνωρίζουν τι έγιναν οι αγνοούμενοί τους και τα σπίτια των γονιών τους, στα οποία θέλουν να ζήσουν ξανά.

«Θέλουμε να ταξιδεύουμε από την Αμμόχωστο μέχρι την Καρπαθία, την Κερύνεια και τη Μόρφου, χωρίς να παίρνουμε την άδεια κανενός» σημείωσε, γιατί δεν θέλουν να βλέπουν την Τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο, και συνεχίζουν να αγωνίζονται γιατί θυμούνται και πονούν, με τη φλόγα στην καρδιά τους για γυρισμό να παραμένει άσβεστη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.