Πορεια Κυπριων στο τουρκικο προξενειο Κομοτηνης

Εν όψει της επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους - Εκδηλώσεις και πορεία και στην πόλη της Ξάνθης

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης και η Κυπριακή Ένωση Φοιτητών & Φίλων Ξάνθης, εν όψει της «μαύρης» επετείου της ανακήρυξης του ψευδοκράτους από τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς στις 15/11/1983. Την Κυριακή 15/11 στις 11:30 π.μ., στην Ξάνθη, θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Ελευθερίας που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, ενώ την ίδια ημέρα στη 1:30μ.μ., στην Κομοτηνή θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας στην οποία θα συμμετέχουν και αντιπροσωπείες των Κυπριακών Συλλόγων της γειτονικής πόλης. Η πορεία θα ξεκινήσει από το παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής και θα καταλήξει στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής στο οποίο, όπως κάθε χρόνο, θα επιδοθούν τα ψηφίσματα.
 
Με ανακοίνωσή τους οι δύο σύλλογοι Κυπρίων της Ξάνθης καλώντας όλο τον κυπριακό κόσμο της περιοχής να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις αναφέρουν:
 
«Καλούμε, τα μέλη μας, τους φοιτητές μας και όλο το λαό της Ξάνθης και της Κομοτηνής, να έλθουν μαζί μας στις πορείες διαμαρτυρίας. Στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η Κύπρος μας σήμερα, με τις συνομιλίες να συνεχίζονται δεκαετίες χωρίς λύση και τον χρόνο να περνά αμείλικτα, ήδη φέτος συμπληρώνονται 32 χρόνια από την εγκαθίδρυση στην Κύπρο, της αποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», δεν έχουμε το δικαίωμα να ξεχνάμε. Θέλουμε φέτος η φωνή διαμαρτυρίας μας για το πολύπαθο νησί μας να είναι πιο δυνατή, ζητούμε λοιπόν τη δική σας συμπαράσταση συμπολίτες και συμπολίτισσες. Σας ζητούμε να ενωθείτε μαζί μας στην πορεία διαμαρτυρίας για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, να ενώσετε την φωνή σας, με τη δική μας, για να ακουστεί πιο δυνατή», αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Ξάνθης, την οποία προσυπογράφουν οι παρακάτω σύλλογοι και ενώσεις: 1) Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Παράρτημα Ξάνθης, 2) Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, 3) Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, 4) Σύλλογος Εβριτών, 5) Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, 6) Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης, 7) Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.