Πορεια Κυπριων Φοιτητων κατα του ψευδοκρατους στην Κομοτηνη

Για ακόμα μια χρονιά πραγματοποίησαν πορεία προς το Τουρκικό προξενείο στην επέτειο της ανακήρυξής του

Πορεία με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους του Ντενκτάς πραγματοποίησαν στην Κομοτηνή το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου Κύπριοι φοιτητές της Κομοτηνής.

Όπως κάνουν κάθε χρονιά ξεκίνησαν από την Παλιά Νομική την πορεία τους μέσα στην Κομοτηνή, καταλήγοντας στο Τουρκικό Προξενείο όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Φέτος βέβαια οι εκδηλώσεις για την επέτειο ήταν περιορισμένες λόγω των μέτρων του κορωνοϊού, παρόλα αυτά τα μέλη της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Κομοτηνής, (ΦΕΚΚΟΜ), τόνισαν πως συνεχίζουν να αγωνίζονται ώστε η πατρίδα τους να επανενωθεί και να απελευθερωθεί, με λύση δίκαιη, δημοκρατική, αξιοπρεπή, με βάση τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και τις διεθνείς αποδεκτά συνθήκες.

Ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας για τις παραβιάσεις των αποφάσεων του ΟΗΕ, καταδίκασαν τις απαράδεκτες παράνομες πράξεις του κατοχικού καθεστώτος ως προς την κίνηση επέκτασης της άδειας εισόδου του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων στο βωμό των προεκλογικών διαδικασιών του ψευδοκρατούς και του γενικότερου πλαισίου προκλητικών πράξεων εις βάρος της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Οι φοιτητές έφτασαν κοντά στο προξενείο, όπου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις, και παρέδωσαν το ψήφισμα, αφού γύριζαν την πλάτη στο προξενείο και έψαλαν τον Εθνικό ύμνο.

Το ψήφισμα που παρέδωσαν έχει ως εξής:

«Ως Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής (ΦΕΚΚΟΜ) θέλουμε με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο να καταδικάσουμε την παράνομη ανακήρυξη του Ψευδοκράτους. Η ενέργεια στην οποία προχώρησαν η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων και η Άγκυρα, με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στις 15 του Νοέμβρη του 1983 παρά μόνο έκνομη και αποσχιστική μπορεί να χαρακτηριστεί. Παρά το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταδικάσει την ενέργεια αυτή και καμιά χώρα εκτός από την Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει αυτή την παράνομη οντότητα, αυτή η απαράδεκτη, παράνομη και διχαστική κατάσταση συνεχίζεται, γεγονός που καταδεικνύει την απροθυμία της Τουρκίας για εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής, βρίσκεται σήμερα εδώ με το παρόν ψήφισμα, ζητώντας τα αυτονόητα για κάθε ελεύθερο πολίτη:

•Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

•Απαιτούμε την επανένωση και απελευθέρωση όλης μας της πατρίδας, δίχως ξένους στρατούς.

•Ζητούμε την άμεση καταδίκη της Τουρκικής κυβέρνησης από διεθνείς οργανισμούς και όλα τα κράτη για όλε τις παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών στη Κύπρο.

•Ζητούμε, ως πλέον πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την άμεση εφαρμογή της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, το δικαίωμα μας να ζούμε ως ελεύθεροι πολίτες σε όλη την επικράτεια της χώρας μας.

•Δεχόμαστε λύση, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση. Μια λύση που θα είναι δίκαιη, δημοκρατική, αξιοπρεπής και θα περιέχει όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν την διαρκή ειρήνη στο τόπο μας, δίχως εγγυήσεις με δικαιώματα επεμβάσεων τρίτων χωρών, μαζί με όλα τα δικαιώματα των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με βάση τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και τις διεθνείς αποδεκτά συνθήκες για όλους τους νόμιμους πολίτες-κατοίκους της Κύπρου ανεξαρτήτους εθνικότητας και θρησκείας.

Ως ΦΕΚΚΟΜ καταδικάζουμε τις απαράδεκτες παράνομες πράξεις του κατοχικού καθεστώτος ως προς την κίνηση επέκτασης της άδειας εισόδου του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων στο βωμό των προεκλογικών διαδικασιών του ψευδοκρατούς και του γενικότερου πλαισίου προκλητικών πράξεων εις βάρος της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο Σύλλογος μας, καταδικάζει για ακόμα μια χρονιά την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Ας αγωνιστούμε ώστε αυτό το ψήφισμα να μην χρειάζεται να γράφεται και στη θέση του να υπάρχει ένα νέο που θα γιορτάζει την επανένωση του τόπου μας και θα υπενθυμίζει για πάντα στην Τουρκία τα εγκλήματα που διέπραξε εις βάρος του λαού μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.