Πορεια καταδικης του ψευδοκρατους στην Κομοτηνη

40 χρόνια μετά την κήρυξή του, η νεολαία της Κύπρου δεν ξεχνά και συνεχίζει να διεκδικεί την επανένωση της νήσου

Πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους, 40 χρόνια μετά την ανακήρυξή του, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή, θέλοντας να δείξουν πως η νεολαία της Κύπρου δεν ξεχνά, και να καταδικάσουν το ψευδοκράτος, που παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναγνωριστεί από καμία χώρα πέρα της Τουρκίας και η κατοχή έχει καταδικαστεί από ψηφίσματα του ΟΗΕ, συνεχίζει να χωρίζει την μαρτυρική Κύπρο στα δύο.

 Η πορεία ξεκίνησε από την Παλιά Πρυτανεία, για να καταλήξει στον δρόμο που οδηγεί στο προξενείο, όπου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες επέτρεψαν, όπως κάθε φορά, μόνο σε εκπροσώπους φοιτητών να πλησιάσουν στο προξενείο και να κολλήσουν το ψήφισμα του συλλόγου στον πίνακα που τα τελευταία χρόνια τοποθετεί για αυτό το σκοπό το προξενείο.

Οι φοιτητές, αφού φώναξαν συνθήματα για την ελευθερία της Κύπρου, τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, με την πλάτη γυρισμένη στο προξενείο και αποχώρησαν.

Το ψήφισμα της ΦΕΚΚΟΜ έχει ως εξής:

«Ως Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής (ΦΕΚΚΟΜ) θέλουμε με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο να καταδικάσουμε την παράνομη ανακήρυξη του Ψευδοκράτους. Η ενέργεια στην οποία προχώρησαν η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων και η Άγκυρα, με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στις 15 του Νοέμβρη του 1983 παρά μόνο έκνομη και αποσχιστική μπορεί να χαρακτηριστεί

Παρά το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταδικάσει την ενέργεια αυτή και καμιά χώρα εκτός από την Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει αυτή την παράνομη οντότητα, αυτή η απαράδεκτη, παράνομη και διχαστική κατάσταση συνεχίζεται, γεγονός που καταδεικνύει την απροθυμία της Τουρκίας για εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής, βρίσκεται σήμερα εδώ με το παρών ψήφισμα, ζητώντας τα αυτονόητα για κάβε ελεύθερο πολίτη:

• Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την παράνομη ανακήρυξη ψευδοκράτους. >

•Απαιτούμε την επανένωση και απελευθέρωση όλης μας της πατρίδας, δίχως ξένους στρατούς.

•Ζητούμε την άμεση καταδίκη της Τουρκικής κυβέρνησης από διεθνείς οργανισμούς και όλα τα κράτη για όλε τις παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών στη Κύπρο.

•Ζητούμε, ως πλέον πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την άμεση εφαρμογή της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, το δικαίωμα μας να ζούμε ως ελεύθεροι πολίτες σε όλη την επικράτεια της χώρας μας.

•Δεχόμαστε λύση, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση. Μια λύση που θα είναι δίκαιη, δημοκρατική, αξιοπρεπής και θα περιέχει όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν την διαρκή ειρήνη στο τόπο μας, δίχως εγγυήσεις με δικαιώματα επεμβάσεων τρίτων χωρών, μαζί με όλα τα δικαιώματα των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με βάση τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και τις διεθνείς αποδεκτά συνθήκες για όλους τους νόμιμους πολίτες-κατοίκους της Κύπρου ανεξαρτήτους εθνικότητας και θρησκείας.

Ως ΦΕΚΚΟΜ καταδικάζουμε τις απαράδεκτες παράνομες πράξεις του κατοχικού καθεστώτος ως προς την κίνηση επέκτασης της άδειας εισόδου του παραλιακού μετώπου των Βαρωσιων στο βωμό των προεκλογικών διαδικασιών του ψευδοκράτους και του γενικότερου πλαισίου προκλητικών πράξεων εις βάρος της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Εναντιωνόμαστε στις βίαιες πράξεις του κατοχικού στρατού στην περιοχή της Πυλάς και την εισβολή του στην Νεκρή Ζώνη για δημιουργία δρόμου που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Τουρκικού στρατού και εμπορίου.

Ο Σύλλογος μας, καταδικάζει για ακόμα μια χρονιά την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Ευχόμαστε να έρθει μια μέρα όπου αυτό το ψήφισμα δεν πρέπει να γράφεται και τη θέση του να πάρει ένα νέο που δεν καταδικάζει αλλά γιορτάζει την επανένωση του νησιού μας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά μόνο με σκληρή θέληση και απόλυτη ένωση μπορούμε να φτάσουμε στη λύτρωση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.