Πορεια απο το DEB στις 24 Ιουλιου

Από τα παλιά γραφεία του κόμματος προς τη Νομαρχία ζητώντας την τήρηση της συνθήκης της Λωζάνης

Πορεία διαμαρτυρίας οργανώνει το DEB την Κυριακή 24 Ιουλίου, ζητώντας την εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάνης, η οποία θα ξεκινήσει από τα παλιά κεντρικά γραφεία του κόμματος με προσυγκέντρωση στις 16:00 και την πορεία, η οποία θα καταλήξει στη Νομαρχία, να ξεκινά στις 16:45.
 
Η απόφαση πάρθηκε από την ηγεσία του κόμματος την Τρίτη, ενώ προηγουμένως είχε εκδοθεί Δελτίο τύπου στο οποίο ο πρόεδρος δήλωνε ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους χρησιμοποιώντας όλα τα δημοκρατικά και νομικά μέσα.
 
Δηλώνει δε πως στέκονται ενάντια στην αφομοίωση, διεκδικώντας την ελευθερία όσον αφορά την εκπαίδευση και την πίστη τους και απαιτώντας τα Μειονοτικά δικαιώματά για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, ενώ συνεχίζει πως επιθυμούν να εξυπηρετήσουν ολόψυχα τη χώρα τους συμβάλλοντας στην πρόοδο της ισότητας, της ειρήνης και της φιλία.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του DEB για την πορεία, η οποία δυστυχώς μέχρι την ώρα της έκδοσης είχε αναρτηθεί μόνο στα τούρκικα, η διαδήλωση θα είναι ειρηνική και ανεκτική, ενώ θα ακολουθήσει το μνημόσυνο του εκλιπόντα ηγέτη του κόμματος Αχμέτ Σαδίκ στον τάφο του. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.